RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Vi dominerte fullstendig

GODE ETTER PAUSE: Arsenal-manager Arsene Wenger mener Arsenal hadde fortjent seieren.
GODE ETTER PAUSE: Arsenal-manager Arsene Wenger mener Arsenal hadde fortjent seieren. Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Men det var United som ledet da ti minutter gjensto av kampen.

MAN. UTD - ARSENAL 1-1:

Manchester United ledet i 82 minutter på Old Trafford søndag kveld, men Arsenal kom tilbake og sikret ett poeng etter et sent selvmål av Tyler Blackett.

Og den scoringen kan vise seg å være viktig.

Den gjør nemlig at londonklubben fortsatt har et håp om å kapre andreplassen i Premier League.

Med kun to kamper igjen å spille, ligger Arsenal fem poeng bak Manchester City, men målforskjellen er så stor at det i praksis er seks poeng.

Arsenal har igjen to hjemmekamper mot Sunderland og West Bromwich, City avslutter med hjemmekamp mot Southampton.

- United startet kampen sterkere, og vi var ikke helt med i første omgang. I andre omgang dominerte vi fullstendig, og vi hadde sjansene til å vinne kampen, sier Arsenal-manager Arséne Wenger etter kampen.

Aaron Ramsey mener det er greit med uavgjort.

- 1-1 er rettferdig. Det er alltid vanskelig å komme hit, og jeg føler vi gjorde en grei andreomgang. Vi kunne også ha vunnet, sier Arsenal-profilen i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Skuffet van Gaal

Manchester United-manager Louis van Gaal nekter å bruke uflaks som en unnskyldning for at seieren forsvant mot slutten av kampen.

- Du kan si at vi var uheldige, for det er tredje gang på rad vi slipper inn et mål som forandrer retning, men jeg sier til spillerne mine at det handler om andre ting. Man må tvinge frem flaks ved å avgjøre kamper tidlig. Vi var det beste laget i én time, men ledet bare 1-0, sier nederlenderen oppgitt.

- Jeg har sagt at Arsenal er et bedre lag enn Chelsea, men Chelsea evner å avgjøre kamper. Det gjør verken vi eller Arsenal, og det er en viktig egenskap. Denne sesongen har vi bare avgjort to kamper skikkelig. Det er synd, sier United-sjefen.

1-1: Manchester Uniteds Louis van Gaal måtte bare innse at seieren glapp i sluttminuttene.

- Burde ledet med flere

Manchester United kan bittert konstatere at det ikke bare var seiren som glapp søndag, men også mulighetene til å gå forbi Arsenal fikk seg en knekk. United ligger to poeng bak Arsenal, men har i tillegg én kamp mer spilt.

- Jeg synes vi spilte bra i første omgang, men vi burde ledet med flere mål. Vi visste at Arsenal er et veldig, veldig bra lag, og at de ville angripe oss, sier målscorer Ander Herrera etter kampen til Sky Sports.

Ashley Young er skuffet over at seiren glapp.

- Du kunne se det på spillerne etter kampen, alle hang med hodet. Vi er skuffet over at vi ikke fikk tre poeng, sier United-spilleren.

Fakta: Phil Jones

Klikk for å åpne faktaboksen
 

United-stopperen skapte mye latter og opptandelse i første omgang da han, liggende på gresset, klarte å heade ballen i beina på Olivier Giroud og ut av spill i egen sekstenmeter. Offervilje og komikk i skjønn forening.

- Han så ut som en Cocker spaniel på glatt gulv, kommenterte skribent Iain Macintosh på Twitter.

LES OGSÅ:Detaljert kampreferat

Louis van Gaal takket United-fansen i kampprogrammet før kampen. Der skriver nederlenderen at hans største høydepunkt denne sesongen er støtten fra supporterne.

- Det har vært utrolig, jeg har aldri opplevd lignende støtte i noen av mine tidligere klubber, skriver van Gaal.

United var det beste laget i første omgang, og det var også de som kunne juble for kampens første scoring. Ashley Young gjorde et strålende forarbeid og fant Ander Herrera på bakre stolpe. Der hadde spanjolen få problemer med å sende ballen over streken, noe som førte United opp i 1-0.

Smalling hindret 2-0

United kunne økt til 2-0 litt senere, men Daley Blinds skudd ble stoppet i siste liten av rumpa til lagkamerat Chris Smalling. Der hadde det blitt scoring om Smalling hadde klart å skygge banen.

Dermed ledet hjemmelaget bare med ett mål da lagene gikk til pause.

HERRERA MIN HATT: Ander Herrera og Juan Mata jubler for 1-0.

I andre omgang valgte van Gaal å gjøre et spissbytte, og ut gikk Radamel Falcao, som hadde fått sjansen fra start i Wayne Rooneys skadefravær. Inn kom tidligere Arsenal-helt Robin van Persie.

Siste De Gea-kamp?

Men det var Giroud og Arsenal som skapte den neste store sjansen. Giroud vente på en femåring i duell med Marcos Rojo og avsluttet med tåspissen, men David De Gea reddet forsøket med en fin benparade.

SISTE KAMP? David De Geas fremtid er uviss.

Det spørsmålet mange United-fans stiller seg etter søndagens kamp, er følgende: Var dette David De Geas siste kamp på Old Trafford som United-spiller?

De Geas avtale med Manchester United løper ut neste sommer, og han har ennå ikke skrevet under på en kontraktsforlengelse.

Uansett hvordan det gikk i søndagens kamp, kan svaret på det spørsmålet bli sentralt i Uniteds kamp for å gjenvinne den engelske fotballtronen.

LES OGSÅ: - Denne kvinnen kan avgjøre United-stjernens fremtid

20 minutter før slutt overlistet Aaron Ramsey United-keeperen med en høy chipp, men Rojo fikk klarert i siste liten før Arsenal-spilleren fikk satt ballen i mål.

Noen minutter senere måtte De Gea forlate banen med skade, og inn kom reservekeeper Victor Valdés. Ikke akkurat en uerfaren og dårlig backup.

Men Valdes måtte gi tapt åtte minutter før slutt. Innbytter Theo Walcott kjørte karusell med Tyler Blackett og sendte avgårde et skudd. Ballen gikk via United-forsvareren og rett i mål bak en utspilt Valdes.

Trolig blir målet kreditert som et selvmål av United-unggutten.

Det endte dermed 1-1 på Old Trafford.

Mens United bare har en bortekamp mot Hull igjen av sesongen, skal Arsenal ut i to kamper til. Først hjemme mot Sunderland på onsdag, før sesongen avsluttes med en ny hjemmekamp søndag, da mot West Bromwich.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere