RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger: - Vi var klart best

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Det holdt på å gå riktig galt for Arsenal i lørdagens bortekamp mot Sunderland.

SUNDERLAND - ARSENAL 1-1:

Arsenal leverte en fantastisk kamp hjemme mot Porto i midtuken og foreventningene til Arsène Wengers menn var derfor store foran lørdagens ligakamp mot Sunderland.

Noen festforestilling ble det imidlertid ikke på The Stadium of Light. Arsenal var til tider bare en skygge av seg selv og et hardtkjempende hjemmelag satte en effektiv stopper for de unge stjernene fra London.

Etter 85 nitriste minutter, ble det imidlertid litt underholding på tampen. Først dunket Sunderlands Grant Leadbitter inn ledermålet på nydelig vis og de fleste trodde nok at Arsenal skulle gå på sitt andre strake tap i ligaen.

Men tre minutter på overtid dukket Cesc Fabregas opp. Spanieren stanget en corner i nettamskene og reddet dermed et viktig poeng for Arsenal.

LES OGSÅ:
Sir Alex: - Årsbeste av oss
Tap for Hangeland

- Vi var klart best
Arsenal-manager Arsène Wenger var brukbart fornøyd med at laget hans reddet ett poeng på overtid, men mente at Sunderland spilte i overkant defensivt.

- Hvis du ser på hvem som hadde ballen mest, så var vi klart det beste laget. Men de forsvarte seg bra og sto godt imot gjennom hele kampen. Vi manglet litt effektivitet foran mål., sier franskmannen ifølge sportinglife.com

Og han fortsetter:

- De ga oss ballen og signaliserte at de var fornøyd med 0-0. Til slutt holdt de likevel på å vinne kampen. Vi viser likevel styrke som kommer tilbake og redder ett poeng, sier Wenger.

Kjedelig førsteomgang
Det ble en svært kjedelig førsteomgang på The Stadium of Light, der ingen av lagene klarte å spille seg til de helt store målsjansene. Spesielt Arsenal var skuffende.

Sunderland hadde heller ikke all verden å by på, men virket helt klart mest angrepsvillig av de to lagene, og kom i hvert fall på noen gode kontringer.

Etter et drøyt kvarter fikk hjemmelaget en gratismulighet, da Theo Walcott ble presset til å spille ballen bakover. Ungguttens pasning ble altfor løs og Djibril Cissé snappet ballen. Franskmannen kom helt alene med Gunners-keeper Manuel Almunia, men sisteskansen reddet mesterlig.

Arsenals største farlighet i omgangen kan knapt betegnes som en målsjanse. Walcott la ballen hardt inn foran mål og Emmnauel Adebayor sto i god posisjon. Sunderland-målvakt Craig Gordon kom imidlertid fint i mellom og fikk en hånd på ballen.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0.

Annullert Arsenal-mål
Etter hvilen løftet Arsenal seg et lite hakk, men vertene fortsatte å jobbe knallhardt og gjorde det svært vanskelig for Arsène Wengers unge mannskap.

Blant annet imponerte den tidligere Manchester United-spissen, Dwight Yorke, i sin rolle som defensiv midtbanespiller.

I det 57. minutt ble det imidlertied litt dramatikk. Arsenals Robin Van Persie satte ballen i mål, men linjedommeren mente ballen hadde vært over dødlinjen før Walcott slo det gode innlegget. En vanskelig situasjon, men dommeren valgte å annullere målet.

To raske fulltreffere
Sunderland hadde så langt vært det friskeste laget og fem minutter før full tid fikk de også uttelling for den gode innsatsen.

Innbytteren Grant Leadbitter fyrte av fra rundt 20 meter og ballen gikk rett over hanskene til Manuel Almunia i Arsenal-buret og opp i nettaket. Sunderlands-spillerne jublet vilt og hjemmefansen var i ekstase.

Jubelen skulle imidlertid bli kortvarig. På overtid dukket nemlig Cesc Fabregas opp på en corner og stanget inn utligningen. Arsenal reddet dermed ett poeng i siste minutt.

Arsène Wengers menn rykker dermed opp på en foreløpig andreplass i Premier League, men dette kan forandre seg fort når de andre lagene får spilt sine kamper.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere