*Nettavisen* Sport.

Wenger: – Vi må heve oss raskt

MÅ VÆRE BEDRE: Arsene Wenger er klar på at prestasjonen mot Everton ikke var god nok for Arsenal. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)

Arsenal-sjefen ser framover.

Arsenal er uten seier i fire strake seriekamper. Arsène Wenger erkjenner at laget hans må skjerpe seg om sesongen ikke skal ende i totalhavari.

I januar var Arsenal serieleder og kjempet om sitt første seriegull på ti år. Siden den gang har London-klubben gått på flere stortap mot sine nærmeste rivaler. Søndag fikk Wengers menn bank og tapte 0-3 for Everton på Goodison Park.

Nederlaget betyr at Arsenal for alvor står i fare for å havne utenfor topp fire for første gang under Wengers ledelse. Det vil i så tilfelle sette strek for klubbens stolte rekke med 16 strake sesonger i mesterligaen.

Arsenal ligger fortsatt på fjerdeplass etter helgens serierunde, men Everton er bare poenget bak med én kamp mindre spilt.

- Everton var skapere og bedre enn oss. De fortjente å vinne. Prestasjonen vår var ikke overbevisende, verken defensivt eller offensivt. Det var et svært skuffende resultat og en skuffende prestasjon. Nå må vi heve oss og gå tilbake til basisen før neste kamp, sa Wenger søndag.

Lettere program
Arsenal har flere ganger det siste tiåret vært nær å falle ut av topp fire, men klubben har alltid funnet en måte å berge den viktige fjerdeplassen.

På papiret har londonerne en lettere serieavslutning enn Everton, men lav selvtillit og skader på nøkkelspillere kan bli ødeleggende for Wengers mannskap.

- Jeg er 100 prosent innstilt i kampen om å klare topp fire, men det blir tøft. Vi har et antatt lettere program igjen, men jeg tenker nå først og fremst på kvaliteten over det vi presterer framfor drømmer om ligaplasseringer, sier Wenger.

- Det er heller ikke bare opp til oss selv. Everton er i en sterk posisjon og har det i egne hender, legger franskmannen til.

Semifinale neste
Everton har blant annet igjen hjemmekamper mot Manchester United og City. Liverpool-laget står også overfor en vanskelig bortekamp mot Southampton.

Neste helg skal Arsenal møte tittelforsvarer Wigan i FA-cupsemifinalen på Wembley. Uwe Röslers lag møter en formsvak motstander, men som ønsker å slå tilbake etter en tøff periode.

Arsenal har ikke vunnet et trofé siden 2005. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag