*Nettavisen* Sport.

«Wenger, du lyver!»

Foto: Reuters/Scanpix

Arsenal-sjefen hevdet Alex Oxlade-Chamberlain var småsyk og sliten.

23.01.12 15:47

Det var i søndagens kamp mot Manchester United at Arsenal-manager Arsène Wenger valgte å bytte ut friske Alex Oxlade-Chamberlain med formsvake Andrej Arsjavin.

Russeren har vært svært svak den siste tiden og byttet vakte sterke reaksjoner. Både supportere og eksperter har reagert sterkt på Wengers taktiske valg.

- Jeg trodde det var en feil. Jeg trodde ikke det var mulig. Det byttet var mildt sagt rystende, sa Arsenal-supporter Kenneth Fredheim til Nettavisen tidligere mandag.

LES MER: - Det var mildt sagt rystende

«Håpløst» og «flaut»
Flere av Nettavisens lesere sa seg også enig med Fredheim. Ord som «håpløst», «forferdelig» og «flaut» har blitt brukt om franskmannens bytte i vårt kommentarfelt og på Facebook.

Etter kampen forklarte Wenger selv det hele med at Oxlade-Chamberlain var sliten. Arsenal-manageren forsvarte også valget med å slenge innpå formsvake Arsjavin.

- Jeg skjønner at supporterne reagerte på byttet, spesielt siden det ikke funket særlig bra, men Oxlade-Chamberlain viste tegn til at han var sliten, sa Wenger til Sky Sports.

- Men jeg har vært manager i 30 år og har gjort over 50.000 bytter. Jeg behøver ikke forsvare dette byttet. Chamberlain var syk tidligere i uken. Arsjavin er kaptein for Russland.

Manchester United tok ledelsen på Emirates, men vertene slo tilbake ved Robin van Persie. Like etter kom byttet som har blitt heftig omtalt i pressen mandag.

- Du har en 18-åring som spiller sin første kamp fra start i Premier League. Han blir byttet med en spiller som er kaptein på et landslag. Og så våger folk å kritisere byttet? sa Wenger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

- Bekrefter løgn
TV 2-ekspert Claus Lundekvam, som kjenner Chamberlain fra tiden i Southampton, var én av de mange som reagerte på byttet søndag. Han stusset også over Wengers begrunnelse.

Den tidligere stopperen skrev mandag på mikrobloggen Twitter at han skulle ringe unggutten og høre om det Wenger sa etter kampen faktisk var sant.

«Lovet seerne å ringe Alex Chamberlain for å klarere om han var skadet eller sliten. Han sa til meg at han aldri har følt seg bedre», skrev den tidligere Southampton-kjempen.

«Så Chamberlain var verken skadet eller sliten. Bekrefter taktisk blunder av Wenger og løgn i postmatchintervjuet», kunne Lundekvam fortelle videre.

38-åringen legger imidlertid til at han har stor respekt for Arsenal-manageren, men påpeker igjen at han synes byttet av Chamberlain var noe snodig. Akkurat der er ikke Lundekvam alene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

- Vil spille mer
Alex Oxlade-Chamberlain kom til Arsenal foran denne sesongen fra nettopp Southampton. Unggutten har lenge blitt ansett som et stort talent og har blitt omtalt som den «nye Theo Walcott».

Søndag fikk han altså tillit fra start for første gang i ligaen og det mot selveste Manchester United. 18-åringen viste at han med sin store fart kan skape mye hodebry for motstanderne.

Nå håper Chamberlain på flere sjanser i tiden framover.

- Jeg var veldig fornøyd med å starte kampen. Spesielt etter som det var mot Manchester United. Det blir ikke bedre enn det, sier han til Arsenals offisielle nettside.

- Det viser at Wenger har troen på meg og det er en positiv ting å ta med seg. Nå gjelder det å vise meg den tilliten verdig med gode prestasjoner, sier 18-åringen videre.

Arsenal-talentet ønsker likevel å påpeke at ting fort kan forandre seg i fotball.

- Du kan spille en god kamp, for deretter å spille en dårlig. Du er nødt til å takle både oppturer og nedturer. Nå må jeg gjøre mitt beste for å beholde plassen i laget, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.