*Nettavisen* Sport.

Wenger etter tap: - Finner mye positivt

DRØMMESTART: Peter Crouch sørget for Stokes ledermål etter bare 19 sekunder. Etter en dramatisk avslutning på kampen ble det til slutt 3-2 til hjemmelaget. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)

Arsène Wengers menn kom aldri tilbake etter ydmykende første omgang.

06.12.14 18:35

STOKE - ARSENAL 3-2:

Arsenals svakeste start på en Premier League-sesong fikk et nytt, trist kapittel lørdag, da Arsène Wengers menn ble regelrett ydmyket av Stoke.

I alle fall i én omgang.

Til pause sto det nemlig hele 3-0 til hjemmelaget, før Arsenal våknet opp etter hvilen og reduserte to ganger.

Gjestene ble redusert til ti spillere mot slutten av kampen, og klarte aldri å skape de største farlighetene som kunne gitt utligning.

- Defensivt var vi ikke på fra start og vi ga bort enkle mål. Derfra ble det en lang vei å klatre opp igjen, og vi klarte nesten å komme tilbake igjen. Vi responderte på en god måte og innsatsen til spillerne var upåklagelig, sier Arsenal-manager Arsène Wenger etter tapet, ifølge BBC.

- Det er frustrerende å se laget tape denne kampen. Jeg finner mye positivt, men defensivt var vi ikke gode nok, fortsetter franskmannen.

Scoret rett fra avspark
19 sekunder sto det på kampuret da Stoke tok ledelsen. Et rufsete Arsenal-forsvar klarte ikke å klarere et innlegg og ballen falt i endte til slutt i føttene til Peter Crouch på tre-fire meter. Spissen kunne ikke ha bommet på mål om han så hadde forsøkt, og sørget for en pangåpning for vertene.

I den syvende Premier League-kampen mellom Stoke og Arsenal på Britannia Stadium, hadde dermed hjemmelaget scoret først for sjette gang.

Arsenal ristet av seg åpningssjokket og spilte seg til en gigantsjanse etter ni minutter. Høyreback Hector Bellerin fikk slått inn foran mål, og Olivier Giroud kunne avslutte upresset fra seks meter. Franskmannen, som akkurat er tilbake etter et langt skadeavbrekk, burde klart å treffe mål, men sendte istedet headingen svakt utenfor.

Arsenal kollapset
Girouds sjanse var da også det eneste som kunne minne om et lyspunkt for Arsenal i første omgang.

Stoke-spillerne var derimot heltente og virket giftige hver gang de nærmet seg Emilio Martinez i gjestenes mål.

Etter 35 minutter ordnet tidligere Barcelona-spiller Bojan dagens andre for hjemmelaget da han bredsidet et vakkert innlegg fra Phil Bardsley i mål.

Bekmørkt for Arsène Wengers menn, men desto lysere for Stoke. Og bedre skulle det bli.

The Potters hadde ennå ikke scoret et dødballmål denne sesongen, men når Arsenal er på besøk, lot de ikke muligheten gå fra seg til å gjøre noe med det.

En corner ble slått inn i på femmeteren og ballen endte til slutt i beina til Jonathan Walters. Kraftpluggen klemte til på halvspretten og sørget for ny eksplosjon blant hjemmefansen.

Arsenals marerittomgang var et faktum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

PRESSET: Arsène Wenger måtte se laget sitt gå på en ny skuffelse mot Stoke lørdag. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)


Startet opphentningen
Wenger gjorde grep i pausen og satset offensivt med å sette Danny Welbeck innpå til fordel for høyreback Bellerin.

Drøyt ti minutter tok det før gjestene radet opp farligheter.

Først ut var Alexis som løp fra midtbanen, fintet vekk forsvarsspillere og keeper, før han satte ballen i stolpen og ut.

Arsenal viste uansett at de ikke hadde gitt opp, og i løpet av to minutter var håpet om poeng virkelig tent.

Mathieu Flamini ble felt innenfor Stokes 16-meter og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket. Derfra var Santi Cazorla sikkerheten selv - opphentningen var igang.

Like etter dukket en umarkert Aaron Ramsey opp på et hjørnespark og satte inn 3-2.

Rødt kort
Da Arsenal skulle sette inn sluttspurten for å få med seg noe fra Britannia, pådro derimot Calum Chambers seg sitt andre gule kort.

Med ti menn klarte aldri bortelaget å skape de store sjansene som kunne gitt poeng, og dermed må Arsène Wenger innse at sesongens fjerde tap er et faktum.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.