Wenger frykter kaos og rettssaker

Foto: PA Photos/Scanpix

Arsenal-manageren tror den nye 25-mannsregelen vil utløse et skred av frustrerte fotballspillere.

18.08.10 12:42

Fra og med denne sesongen må hver av de 20 klubbene i Premier League registrere 25 spillere som de ønsker å benytte seg av i ligaen. Åtte av disse må være «avlet opp» på balløya.

Regelen gjelder kun for spillere som har fylt 21. De som er yngre, kan fortsatt benyttes fritt. For å gå under kvoten for hjemlig må man også ha vært i en klubb i tre år før fylte 21 år.

En av de klubbene som ikke har noe problem med å fylle kvoten er Arsenal, mye takket være sin ungdomspolitikk. Gunners-manager Arsène Wenger er likevel meget kritisk til den nye regelen, og frykter at begrensede tropper vil føre til kaos på transfermarkedet. Franskmannen tror også at regelen vil svekke kvaliteten på den engelske toppdivisjonen.

Bellamy og Ireland
Spillere som Craig Bellamy og Stephen Ireland i Manchester City har allerede fått kjenne konsekvensene av den nye regelen.

Begge de to fikk tidlige signaler på at de ikke ville bli inkludert i Citys 25-mannstropp, og måtte dermed ut å se seg om etter nye arbeidsgivere. Bellamy ble sent på lån til Cardiff en divisjon ned, mens Ireland ble brukt for å hente James Milner.

Wenger tror flere slike situasjoner vil oppstå i tiden framover, og er redd at dette vil føre rettssaker mellom spiller og klubb.

- Spillerne vet allerede at hver klubb bare kan registrere 25 spillere til ligaspill. De vet at om de ikke er blant de 25, så må de legge opp, eller bytte klubb, sier manageren til arsenal.com.

- Eller så kan det ende i retten. Ikke alle i England vet at om du spiller mindre en ti prosent av kampene i løpet av en sesong, så har du rett til å si opp kontrakten din, sier Wenger.

- Kan kjøpe seg fri
Franskmannen tror at de som bestemte 25-mannsregelen ikke var klar over nettopp dette.

- Om du ikke spillere, kan du ta saken opp med FIFA. Det blir da bestemt i retten hvor mye du må betale klubben for å kjøpe deg fri fra kontrakten din, forklarer Arsenal-manageren.

- Om du ikke er registrert i en 25-mannstropp, hvordan skal du da få spilt fotball for klubben din.

*Det er seksjon 15 av FIFAs reglement for overganger som bekrefter det Wenger sier. Regelverket finner du her!

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.