*Nettavisen* Sport.

Wenger hyllet Burnley

Foto: (Foto: Scanpix)

Arsenals manager var ikke sen om å hylle FA-cupmotstander Burnley søndag.

06.01.08 17:53

BURNLEY-ARSENAL 0-2:

Championship-laget yppet seg mot Premier League-lederne helt i innledningen av kampen, da Kyle Lafferty headet i tverrliggeren. Men som så ofte før når små møter store, så var det storfavoritten som tok første stikk.

Eduardo dempet et innlegg fra Kolo Toure med kneet etter ni minutters spill, og avventet skuddet før han kjølig banket inn ledermålet.

Direkte rødt kort
Burnley rullet imidlertid ikke rundt og latet som om de var døde. De slapp ikke til sine motstandere og gikk isteden i angrep med full styrke. Publikum på Turf Moor var fornøyde med det de så før pause, selv om det ikke ble uttelling i målprotokollen.

Etter hvilen ble imidlertid Kyle Lafferty utvist direkte for en takling på kampens eneste målscorer til da. Dermed var den vanskelige oppgaven blitt enda vanskeligere, og da danske Nicklas Bendtner scoret 2-0-målet kort tid etterpå, var kampen i realiteten over.

Det ble ikke flere mål, og Arsenal er komfortabelt videre til neste runde.

Gratulasjoner fra Wenger
Etter oppgjøret hyllet Arsenal-manager Arsene Wenger sine motstandere.

- De hadde den første sjansen med headingen i tverrliggeren. De misset og vi tok vare på vår første sjanse. I andre omgang gjorde de det ikke lett for oss, og de spilte en god kamp. Gratulerer til dem for det, sa han, ifølge Sportinglife.

Han så ikke episoden som førte til det røde kortet.

- Jeg kunne tenke meg å se det igjen på TV, men dommeren var veldig oppe i situasjonen, mente han.

Stolt Burnley-manager
Burnleys manager Owen Coyle følte at utvisningen var hardt, men hadde ingenting å klage på hva spillernes innsats gjelder.

- Jeg synes det burde ha vært et gult kort, men dommeren var godt plassert. Det ga oss en fjellvegg å klatre på det tidspunktet. Vi prøvde virkelig, men vi kunne ikke hamle opp med Arsenals kvalitet. Men jeg synes spillerne skal ha all ære for forsøket. Hadde de hatt litt selvtillit og evne foran mål, så kunne vi ha scoret et par også, sa han.

Wenger valgte å sette Jens Lehmann i målet, til tross for at tyskerens fremtid i klubben er høyst uviss. Lehmann er blitt koblet til Borussia Dortmund de siste dagene.

- Jens spilte en feilfri kamp og var veldig fokusert. Han viste hva slags profesjonell han er. Det er trist om han velger å gå, men avgjørelsen ligger hos han, kommenterte Wenger.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.