*Nettavisen* Sport.

Wenger i UEFA-trøbbel

Foto: Tony Marshall (Pa Photos)

Arsenal-manageren var utestengt, men lot sidemannen ringe beskjeder ned til benken.

22.08.11 11:57

Etter at Arsenal røk ut av Mesterligaen mot Barcelona i vår, benyttet Arsene Wenger seg av ytringsfriheten og lekset opp for både dommer Massimo Busacca og UEFA.

Det synes UEFA var noe i overkant og utestengte ham i én kamp.

Det betød at Wenger ikke ville få lov å sitte på benken under Arsenals kvalifiseringskamp mot Udinese, som Arsenal vant 1-0, tirsdag kveld. Og det var heller ikke tillatt for ham å kommunisere med Arsenal-benken underveis i kampen.

Det skal han ha gjort et forsøk på likevel, skriver The Guardian. Wenger skal ha forstått utestengelsen slik at det var tillatt for ham å sende beskjeder til benken via en tredjepart. I første omgang mot Udinese hadde Wenger førstelagstrener Boro Primorac ved sin side, og han ringte ned beskjeder til assistent Pat Rice på benken.

I pausen fikk så Wenger beskjed om at all kommunikasjon med benken var forbudt, noe som ikke så ut til å gjøre spesielt inntrykk på franskmannen. Primorac fortsatte nemlig å kommunisere med benken i andre om gang, noe som gjør at UEFA vurderer å etterforske Wenger.

Det kan bety en ny utestengelse for Arsenal-manageren.

En side ved utestengelsen satte Wenger imidlertid pris på. Etter kampen nektet han å snakke med pressen og hevdet at utestengelsen måtte gjelde hans forpliktelser overfor media også.

Så får vi se hvor sint Wenger blir om UEFA bestemmer seg for å bøtelegge ham for å ikke ha deltatt på pressekonferansen etter kampen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag