RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KRITISK: Arsène Wenger er kritisk til dagens utlånssystem som ikke tillater en spiller å spille mot moderklubben.
KRITISK: Arsène Wenger er kritisk til dagens utlånssystem som ikke tillater en spiller å spille mot moderklubben. Foto: Matt Dunham (Ap)

Wenger-kritikk mot «urettferdige» låneavtaler

Sist oppdatert:
Ber om ny vurdering av dagens ordning.

Arsenal har opplevd en formdupp de siste ukene, og står i fare for å miste den viktige fjerdeplassen i Premier League, spesielt dersom det skulle bli tap mot femteplasserte Everton i søndagens kamp.

Forut for oppgjøret har Arsenal-manager Arsène Wenger gått ut mot det han mener er urettferdige vilkår for låneavtaler mellom klubber som spiller i samme divisjon, regler som for eksempel hindret Everton-spiller Romelu Lukaku i å spille mot moderklubben Chelsea da klubbene møttes tidligere i år.

- Hvis det nåværende lånesystemet skal fortsette, mener jeg at vi må åpne for at en spiller kan spille mot klubben han er lånt ut fra - hvis ikke er ikke systemet forsvarlig, sier Wenger ifølge Independent.

- Det blir bare en ekstra måte for utlånsklubben å ramme konkurrentene sine uten at det er noen risiko involvert, fortsetter franskmannen, og legger til at han ikke tar opp temaet med tanke på det forestående møtet med Everton og Romelu Lukaku.

- Systemet er det samme for Arsenal, Chelsea og alle andre, men spørsmålet er om systemet er riktig, eller ikke. Tidligere var det opp til utlånsklubben om de tillot spilleren å spille mot ens eget lag, noe jeg alltid lot ham gjøre, forteller Wenger.

På spørsmål om han tror klubber som Chelsea og Manchester City bevisst låner ut spillere slik at de kan ramme tittelrivalene, svarer Wenger:

- Jeg tror ikke det, og dette er ikke rettet mot noen av disse klubbene. Det er bare det at hele systemet bør bli vurdert på nytt, sier Arsenal-sjefen.

Dagens utlånsavtaler får han uansett gjort lite med før møtet med Everton, en kamp du kan følge i vårt livesenter NA Live fra klokken 14.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere