*Nettavisen* Sport.

Wenger kritiserer Chelsea

Foto: Shaun Botterill / Getty / All Over Press

Arsenals manager mener at Chelsea ikke har bevis mot Mark Clattenburg.

02.11.12 08:40

Både politiet og det engelske fotballforbundet (FA) undersøker nå påstander fra Chelsea om at dommer Mark Clattenburg kom med rasistisk hets mot John Obi Mikel under ligakampen mot Manchester United forrige helg.

Påstandene kom etter at Clattenburg hadde gitt Chelsea to røde kort og feilaktig godkjent en scoring som burde ha blitt annullert for offside.

I sin ukentlige pressekonferanse kritiserte Arséne Wenger londonrivalen for å gå offentlig ut med sine påstander.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '10n6f89nnrgcq1ezapqpb2io1i', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-10n6f89nnrgcq1ezapqpb2io1i', 'eplayer14');

- Jeg foretrekker å ha en oppklarende samtale med dommeren etter kampen, eller en senere dag, i stedet for å gå offentlig ut uten å ha beviser. Jeg er ikke en tilhenger av å gjøre slike saker offentlige, uttalte Wenger.

- Jeg føler selv at jeg ikke alltid oppfører meg ordentlig i slike situasjoner, for de er veldig opphetede. Men jeg er en sterk tilhenger av å gjøre dette internt. Hvis det blir en vane å gjøre advokatene rike, er jeg ikke en fan av det. Noen av de fine tingene med sport er toleranse, tilgivelse og interne forklaringer, og jeg mener at det bør forbli slik. Det kan skje at en dommer ikke oppfører seg skikkelig, jeg mener ikke at de er engler, men det er alltid bedre å håndtere det på bakrommet.

Rasisme har blitt et tilbakevendende tema for Chelsea den siste tiden.

Klubben utestengte en supporter på livstid for å komme med rasistisk hets, men nøyde seg med å bøtelegge John Terry da han ble kjent skyldig i det samme etter en høring i FA. FA dømte Terry til fire kampers utestengelse - halvparten av hva Luis Suarez fikk for samme overtredelse.

Det som kompliserer Terry-saken er at klubbens kaptein tidligere i år ble frikjent for de samme påstandene da saken ble behandlet i rettsvesenet.

Nå anklages altså en dommer for å ha hetset John Obi Mikel. På toppen av dette har Chelsea nå bedt politiet om å studere bildene av en Chelsea-supporter som tilsynelatende kom med apegester mot Danny Welbeck da Chelsea og Manchester United møttes i ligacupen onsdag.

Mannen er nå identifisert, men foreløpig ikke arrestert, melder Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.