Gå til sidens hovedinnhold

Wenger mener dommeren ødela kampen

Arsenal-sjefen synes begge Chelseas mål burde vært annullert.

CHELSEA - ARSENAL 2-1 :

Det pleier å bli morsomt når Chelsea spiller mot Arsenal, og søndagens kamp ble intet unntak.

Chelsea herjet med Arsenal i første omgang, og da lagene gikk til pause ledet blåtrøyene 2-0. Gjestene fra Nord-London slo tilbake tidlig i andre omgang, men klarte imidlertid aldri å sette inn den viktige utligningen.

En underholdende og intens kamp endte dermed til slutt 2-1 til Chelsea i snøværet på Stamford Bridge.

Tre meget viktige poeng for blåtrøyene, som biter seg fast på tredjeplass på Premier League-tabellen og har godt grep om en Champions League-plass.

Etter kampen sådde Arsenal-manager Arséne Wenger tvil rundt dommer Martin Atkinsons dømming. Ved begge hjemmelagets scoringer dømte Atkinson i favør Chelsea, og da ble det vanskelig å få med seg poeng, påpeker franskmannen.

- Jeg var sikker på at Francis Coquelin ble skadet før 1-0-scoringen, og jeg er ikke overbevist om at det var straffespark i forkant av 2-0-målet. Jeg så ikke situasjonen så godt fra benken, men jeg er blitt fortalt av de som så det på TV at det ikke var straffe, sier Wenger ifølge BBC.

Han var likevel fornøyd med det han så av sine disipler etter pause.

- Vi gjorde noen forandringer i pausen og kom ut med en annen innstilling og mye mer initiativ. Vi hadde Chelsea opp mot veggen, men klarte ikke å skaffe utligningen, sier Wenger.

Juan Mata, som scoret kampens første mål, var lettet etter kampslutt.

- De siste 45 minuttene var veldig tøffe. Vi visste at Arsenal ikke gir opp, og 2-0 var kanskje ikke nok til å vinne. I dag var det heldigvis det, sier Mata ifølge BBC.

Drama fra første minutt
Selve kampen åpnet forrykende, og etter bare to minutter skrek hjemmelaget på straffespark da Oscar ble revet ned innenfor feltet. Minuttet senere var Arsenal og Olivier Giroud centimeter unna ledelse, da et skudd strøk på utsiden av stolpen.

Det skulle imidlertid bare ta fem minutter før publikum fikk servert kveldens første scoring. Chelsea brøt et Arsenal-angrep på midtstreken, kontret og ballen endte hos en ledig Juan Mata. Fra ti meter dundret han inn 1-0 til hjemmelaget, til store protester fra Arsenal.

Gjestene ville nemlig ha frispark da Ramires taklet Francis Coquelin i forkant av angrepet som endte med Mata-scoring. Reprisene viste at Wenger & co hadde en god sak, men dommer Martin Atkinson valgte å vinke spillet videre.

Rødt?
Verre skulle det bli for Arsenal ti minutter senere. Wojciech Szczesny dro ned Ramires innenfor sekstenmeteren, og Atkinson dømte straffe. Frank Lampard var sikker som banken fra ellevemeteren, og dermed sto det 2-0 til hjemmelaget.

Chelsea-fansen ropte samtidig på rødt kort for Arsenal-keeper Szczesny, men han slapp unna med det gule.

Omgangen fortsatte med et solid Chelsea-overtak, og lagene gikk til pause på stillingen 2-0.

Heltent Arsenal-lag
Arsenal kom ut på gressmatta flere minutter før Chelsea etter pausen, og det var tydelig at de skulle gå rett i strupen på blåtrøyene.

Det gjorde de, for på andre omgangs fem første minutter hadde Wengers menn to kjempesjanser til å redusere.

Ette 58 minutter fikk de også betalt for aggresiviteten. Santi Cazorla tredde gjennom Theo Walcott med en nydelig pasning, og alene med Petr Cech gjorde han ingen feil. Dermed var Arsenal tilbake i kampen.

Arsenal satset for fullt fremover for å skaffe en utligning, og kampen utviklet seg til å bli åpen og underholdende.

Rafael Benitez valgte overraskende nok å benke Demba Ba til fordel for Fernando Torres fra start, og spanjolen var nær ved å straffe gjestene på en kontring 20 minutter før slutt, men en dårlig førstetouch satte en stopper for en 3-1-scoring.

BAre nesten
Ti minutter før slutt hadde Benitez sett nok av Torres, og inn kom Demba Ba. Bare to minutter senere holdt den tidligere Newcastle-spissen på å score, men avslutningen ble stanset i siste liten av en oppofrende Thomas Vermaelen.

Chelsea klarte å stå imot det trykket som kom fra Arsenal mot slutten av kampen, og dermed ebbet det ut med en 2-1-seier til hjemmelaget.

Neste Chelsea-kamp i Premier League spilles først 30. januar, når Reading venter på bortebane. Arsenal møter West Ham på Emirates allerede onsdag kveld.

P.S: Savner du tabellene? De er flyttet fra høyre side til bunnen av artikkelen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '16dhpd6efpod7164ntt9zu9fvs', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-16dhpd6efpod7164ntt9zu9fvs', 'eplayer14');
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken