*Nettavisen* Sport.

Wenger raser mot landslag

Arsenal-manager Arsene Wenger er forbannet på Elfenbenkysten etter at to av hans spillere ikke fikk spille lørdagens FA-cupkamp mot Cardiff.

09.01.06 10:54

Arsenal vant kampen 2-1, men Wenger irriterer seg likevel over det han kaller «Elfenbenkystens mangel på sunn fornuft» etter at Kolo Toure og Emmanuel Eboue ikke fikk spille.

Nei fra Fifa
- 90 minutter før kampstart var begge i førsteelleveren, men jeg måtte stryke dem etter at Elfenbenkysten nektet å la dem spille. De truet med å gå til Fifa hvis jeg ikke ga etter for kravet deres, forteller Arsenal-manageren til Sky Sports.

Franskmannen sier at klubben selv ringte Fifa etterpå. Svaret derfra sa at Arsenal risikerte å tape kampen dersom spillerne ble brukt.

- Og det tok jeg ikke sjansen på, så jeg satte dem ut av laget, medgir Wenger.

Grunnen til Elfenbenkystens dårlige samarbeidsvilje, er Fifas 14 dagers-regel før det kommende Afrikamesterskapet. Landslagsledelsen ville ha de to spillerne tilgjengelige til legesjekker i Paris samme dag som FA-cupkampen gikk av stabelen..

Wenger fortsetter:

- Utrolig
- Det er ganske utrolig. Man kommer til et punkt der ingenting kan kalles sunn fornuft. Vi betaler spillerne for å spille landskamper for dem, likevel kan de utestenge spillerne fra å spille kamper for oss. Selv i en periode der de ikke engang spiller kamper for landslaget, sier en frustrert Wenger.

Han mener spillerne uten problem kunne tatt turen til Paris og gjennomført legesjekkene etter lørdagens kamp.

- Flyreisen tar 50 minutter, sier han.

Robert Pires scoret for øvrig begge målene i Arsenals 2-1-seier over Cardiff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag