Gå til sidens hovedinnhold

Wenger roser Keane

Du tror det ikke før du leser det.

Følg søndagens Premier League-runde live i Nettavisen

Lørdagens oppgjør mellom Arsenal og Sunderland byr på et gjensyn med to giganter i engelsk fotball de siste årene. For første gang står Roy Keane ansikt til ansikt med Arsene Wenger - som trener.

Arsenal - Sunderland LIVE fra kl. 13

Krigen er over?
Da de verste feidene mellom Gunners-sjefen og Keanes Manchester United herjet rundt årtusenskiftet, satt lovordene lenger inne. I 2007 høster derimot den gamle United-krigeren ros fra Arsene Wenger.

- Jeg ble imponert av det Keane gjorde forrige sesong. Han overtok en klubb i en vanskelig stilling, og snudde den rundt på en ekstremt overbevisende måte, sier Wenger til klubbens hjemmeside.

Men noen hjelp på Emirates nekter franskmannen å dele ut.

- I år er utfordringen annerledes. Det er tøft for en ung manager her. Men klarer han det, har han en stor trenerkarriere foran seg, spår Wenger.

Lederen Keane
Arsenal-sjefen merket nemlig tidlig at Keane var velsignet med en rikelig mengde lederegenskaper.

- Jeg har alltid følt at han har hatt karisma nok til å lede et lag som spiller. Det er en stor evne. Som manager var jeg mer usikker på hvordan han ville takle alle direktørene, men jeg var sikker på at han ville bli en suksess i sitt forhold til spillerne, betror en ærlig Wenger, som selv har hatt nok av møter å stille til den siste tiden.

Gunners-bossen har styrt både lag og klubb etter avgangen til David Dein.

- Usedvanlig rolig
Selv er han imidlertid mest opptatt av hvor avbalansert Roy Keane fremstår, men føler seg fortsatt ikke helt sikker på utfallet av Sunderland-sjefens nye rolle.

- Har kan tålmodighet til å håndtere alt det som kommer? Det vet man ikke. Men han fremstår som overraskende rolig, mener Wenger.

Følg duellen LIVE søndag fra 13.00

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger