*Nettavisen* Sport.

Wenger tror Premier League vil falle

Foto: SCANPIX

Nye skatteregler og dalende pundkurs betyr krise for Premier League, mener Arsenals manager.

Arsène Wenger sier i et intervju med The Times at engelsk fotball i framtiden vil slite med å tiltrekke seg de beste spillerne i verden.

Årsaken er først og fremst nye skatteregler. Alle som tjener mer enn 150.000 pund vil i framtiden måtte betale 50 prosent i skatt, mot 40 prosent nå. I tillegg har pundkursen falt dramatisk i forhold til euroen.

- Snart forbi
Engelsk Premier League er i dag dominerende i europeisk klubbfotball. Tre av fire semifinalister i Champions League, er engelske: Arsenal, Chelsea og Manchester United. Barcelona fra Spania er eneste ikke-engelske semifinalelag.

Da Wenger ble spurt om suksessen til de engelske klubbene var for avhengig av utenlandske stjernespillere, svarte han som følger:

- Ikke vær redd. Den tiden er snart forbi, for med det nye skattesystemet, med pundets kollaps, vil Premier Leagues dominerende posisjon på det området forsvinne, det er helt sikkert.

Pundet har falt fra 1,48 til 1,11 i forhold til euroen siden i fjor sommer, hvilket betyr at Fernando Torres ville ha kostet Liverpool 35 millioner pund i dag mot 26,5 millioner pund i fjor, skriver The Times.

- Et finansielt problem for alle engelske klubber, fastslår Wenger.

- Utjevning
Konsekvensen blir fort, som Wenger sier, at engelske klubber ikke lenger vil ha råd til å kjøpe det største fotballstjernene og samtidig lønne dem like godt som i dag.

Wengers bekymring deles av David Sullivan, medeier i Birmingham City, som forsøker å rykke opp til Premier League.

- Pundet og skatten er temaer fordi majoriteten av spillerne som kommer til Premier League er fra eurosonen. Hvis spillerne tenker at skatteendringen betyr at de taper penger, vil de be om mer i lønn. Men Premier League-klubbene har hatt 10-15 ekstraordinære år. Hvis det forandrer seg, kan vi ikke klage. Det er bare en utjevning av vilkårene, sier Sullivan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.