RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenger vil ha City kastet ut av Champions League

STILLER KRAV: Arsene Wenger mener økonomisk doping må straffes hardt.
STILLER KRAV: Arsene Wenger mener økonomisk doping må straffes hardt. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
- Jeg har sagt det i årevis, sier Arsenal-sjefen.

Arsenal-manager Arsène Wenger mener klubber som bryter reglene for økonomisk fair play, ikke bør få delta i mesterligaen.

Både Manchester City og Paris Saint-Germain ventes å bli ilagt saftige bøter på nesten en halv milliard kroner for brudd på regelverket. I tillegg kan de få begrensninger på antall spillere i neste sesongs mesterligatropp.

Totalt vil Det europeiske fotballforbundet (UEFA) straffe ni klubber for brudd på de nye reglene som skal sørge for at klubber ikke bruker betydelig mer penger enn de tjener. UEFA har også muligheten til å utestenge lag, men det vil forbundet trolig ikke gjøre denne gangen.

- Aksepter reglene

Wenger mener de godt kan gjøre det.

- Du skulle tro at alle ville forstå det hvis det var slik at hvis du aksepterer reglene, er du med i turneringen. Gjør du det ikke, er du ute. Dette er regler. Enten respekterer du dem, eller så gjør du det ikke. Hvis du ikke respekterer dem, må du bli straffet, sier Wenger.

- Når UEFA ikke ønsker å sparke klubbene ute av turneringen, må de finne en mer subtil straff. For meg og alle på utsiden ser det vanskelig ut, legger franskmannen til.

Arsenal-manager er kritisk til pengebruken i mange klubber.

- Jeg har sagt dette i årevis. Det er to måter å tenke på. Du kan være likeglad og la milliardærene kjøpe dyrere spillere, eller du kan si at du vil gjøre tingene rettferdig. Det som er urettferdig, er at det kan komme for stor inflasjon, og det kan legge press på de klubbene som ikke har muligheten til å overbetale spillere, mener Wenger.

Til mesterligaen

Arsenal har sikret fjerdeplassen i Premier League og får dermed muligheten til å spille i mesterligaen kommende sesong.

Siste serierunde i den engelske toppdivisjonen spilles søndag. Da avgjøres det om Manchester City eller Liverpool blir seriemester. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere