*Nettavisen* Sport.

Wenger-vrakgods senket Arsenal

Foto: Pa Photos/Scanpix

Jerome Thomas slo aldri gjennom i Arsenal. Lørdag senket han gamleklubben.

25.09.10 19:02

ARSENAL - WEST BROMWICH 2-3:

Robert Pires, Fredrik Ljungberg og José Antonio Reyes.

Det var navnene som sørget for at Jerome Thomas forlot Arsenal i 2004 på grunn av få muligheter til å spille seg inn på laget. De etablerte stjernen var så gode at Thomas aldri fikk særlig tillit hos Arsene Wenger, og dermed forlot han Arsenal som 21-åring.

Lørdag angret kanskje Arsene Wenger litt på at han ikke ga Thomas mer tillit, da vingen satte inn 3-0 for West Bromwich og sørget for at Arsenal gikk på sitt første tap denne sesongen.

To i stolpen for Arsjavin
Det var imidlertid hjemmelaget som startet best på Emirates. Arsenal hadde ballen mest, mens West Bromwich ble løpende mye i mellom. Etter fjorten minutter var Arsenal nær ved å ta ledelsen, men Emmanuel Eboues innlegg til Andrei Arsjavin ble først satt i stolpen.

Returen gikk imidlertid til russeren, men nok en gang ble det med stolpetreff for Arsenal.

Og da Arsenal ikke lyktes med å ta føringen, skulle West Bromwich vise at lagets gode start på sesongen langt i fra er noe blaff.

God Odemwingie
Etter 26 minutter kom det første tegnet på at Roberto Di Matteos lag hadde evne til å true Arsene Wengers talentfulle mannskap. Og det var sommerens signering for West Bromwich, Peter Odemwingie, som ledet an.

Nicky Shorey spilte til Odemwingie. Nigerianeren dro av Gaël Clichy og fyrte av. Avslutningen var god, men Arsenal-keeper Manuel Almunia fikk noen fingre på ballen og skuddet gikk i stolpen.

Men om Almunia vant den første duellen mot Odemwingie, var det sistnevnte som skulle kjøre showet for bortelaget.

37 minutter var spilt da West Bromwich kom på en glimrende kontring, Odemwingie ble spilt fri og Almunia felte spissen innenfor feltet. Soleklar straffe til bortelaget.

Men Chris Brunts forsøk fra ellevemeteren var langt ifra godt nok til å overliste Almunia.

To mål på to minutter
Etter hvilen derimot, skulle West Bromwich få lønn for glimrende forsvarsspill. Fem minutter ut i omgangen var det nemlig nok en gang Odemwingie som skulle skape trøbbel for Arsenals spanske sisteskanse.

Jerome Thomas dro seg forbi Bacary Sagna og slo ballen inn i feltet. Der ventet Odemwingie og satte ballen sikkert forbi Almunia.

Og da trodde nok de fleste på Emirates at det bare var et spørsmål om tid før et tamt hjemmelag skulle våkne til liv og kjøre kampen, men før Arsenal-fansen rakk å komme seg over sjokket lå ballen i nettet bak Almunia igjen.

Chris Brunt hælsparket ballen mellom bena til Clichy og ballen havnet hos Gonzalo Jara. Høyrebacken tok med seg kula inn i feltet og fyrte av fra skrått hold. Avslutningen var keepermat, men Almunia klart på merkelig vis å la ballen passere seg og gå i mål.

Thomas matchvinner
Så fortsatte Arsenal å spille, mens West Bromwich forsvarte seg med bravur. Og med manglende kreativitet og evner foran målet til West Bromwich-keeper Scott Carson ble det ikke skapt de helt store sjansene.

Det gjorde imidlertid bortelaget. For Chris Brunt og Jerome Thomas kjørte en kontring i det 73. minutt. Førstnevnet utnyttet at Manuel Almunia befant seg i ingenmannsland og spilte til Thomas som satte kule i det åpne målet.

Med et kvarter igjen å spille og tre mål å hente inn så det stygt ut for hjemmelaget. Riktignok reduserte Samir Nasri bare to minutter etter Thomas' 3-0-scoring, og på overtid satte Nasri inn sitt andre.

Hjemmelaget jaget dermed utligningen, men West Bromwich red av stormen og tok sin første seier på bortebane mot Arsenal på 27 år.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.