*Nettavisen* Sport.

Wengers lille krise

Foto: STEFAN WERMUTH (Reuters)

Mikel Arteta er ute for sesongen, og Arsène Wenger klør seg i hodet før matchballen mot Chelsea.

Arsenals Mikel Arteta pådro seg en skade i ankelen i 2-1-tapet mot Wigan i helgen, og onsdag kveld ble det klart at midtbanespilleren har spilt sin siste kamp for sesongen, melder The Guardian. Spanjolen tråkket over da han skulle slå et innlegg, og måtte byttes ut tidlig i kampen.

Arteta slapp unna brudd, men skadene i leddbånd og sener er så alvorlige at han det ikke blir flere Premier League-kamper på ham før til høsten.

Flere ute
Det gir manager Arsène Wenger atskillig hodebry når han skal komponere midtbanen i den kommende kampen mot Chelsea.

Yossi Benayoun er uaktuell siden han er på utlån fra nettopp Chelsea, Jack Wilshere er ute resten av sesongen og Abou Diaby er usikker.

Kampen mot Chelsea lørdag formiddag er en slags matchball for Arsenal i kampen om plass i neste års Champions League. Seier vil gjøre at Chelsea er sjanseløse på å ta igjen Arsenal, mens Arsenal vil få et forsprang på åtte poeng på Tottenham og Newcastle før de spiller sine kamper senere lørdag.

Ramsey, Song og Rosicky
Mot Chelsea er det ventet at Wenger vil satse på en midtbane med Aaron Ramsay, Alex Song og Tomas Rosicky, mens Alex Oxlade-Chamberlain eller Gervinho starter på venstrekanten.

Wener håper at Diaby kan bli såpass i form at han kan ta en plass på benken.

Etter Chelsea-kampen hjemme på Emirates gjenstår tre kamper for Arsenal i Premier League, mot Stoke, Norwich og West Brom.

Arsenal er i øyeblikket på tredje plass, fem poeng foran Tottenham og Newcastle, som begge har én kamp til gode på Wengers mannskap. Chelsea ligger ytterligere to poeng bak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.