*Nettavisen* Sport.

West Ham fikset biffen

Foto: AFP/Scanpix

Lille Hartlepool ble et nummer for små i FA-cupen.

HARTLEPOOL – WEST HAM 0-2:

Det har gått litt opp og ned for Gianfranco Zolas West Ham denne sesongen. I Premier League har laget gjort sine saker bra, og ligger på en 8.-plass. Men de gode prestasjonene har likevel blitt overskygget av mye intern uro i klubben.

Nå sist var det bråkebøtta Craig Bellamy som stjal overskriftene. Den walisiske golfentusiasten nektet å trene med londonlaget, fordi han ønsket å gå til en ny klubb. Det hele endte med at Manchester City-manager Mark Hughes bladde opp en bunke pundsedler for sin gamle elev fra Blackburn-tiden.

I lørdagens FA-cupoppgjør mot lille Hartlepool så det imidlertid ikke ut til at tapet av Bellamy hadde påvirket «The Hammers» nevneverdig. Borte på Victoria Park var londonlaget skjerpet foran mål, og i løpet av første omgangs siste minutt gjorde de nok til og i realiteten sikre avansement.

I det 44. minutt sørget sveitsiske Valon Behrami for 1-0. Vingen satte ballen i nettmaskene med venstrebeinet fra drøyt 15 meters hold. En oppskriftsmessig ledelse for Zolas menn.

Og like etter fikk West Ham et heldig straffespark, da hjemmelagets Michael Nelson handset – vel å merke utenfor 16-meteren. Mark Noble var uansett sikker fra krittmerket, og det sto dermed litt ufortjent 2-0 til pause.

I andre omgang kom Hartlepool til flere gode muligheter, og kunne med litt mer hell skapt ny spenning i kampen, men West Ham sto bra imot, og mot slutten var det aldri noen tvil om hvor seieren til slutt skulle havne.

Dermed kunne West Ham glede seg over å fortsatt henge med i FA-cupen. Craig Bellamy på sin side, har ikke like mye å juble for. Hans Manchester City ble slått ut av Nottingham Forest i forrige runde av turneringen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag