*Nettavisen* Sport.

West Ham risikerer ny straff

Foto: AP Photo

FA varsler ny gjennomgang av Tevez-sagaen

West Ham står i fare for poengtrekk - og ny gigantbot, etter at sagaen om Carlos Tévez`overgang igjen har gjenoppstått. Det engelske fotballforbundet (FA) gjenopptok i går etterforskningen av overgangen til Carloz Tevez fra Corinthians i 2006.

Bøter og poengtrekk
I teorien betyr dette at West Ham kan risikere poengtrekk og ny gigantbot. Fra før har klubben blitt straffet med 5,5 millioner pund i bot, etter at Sheffield United klagde inn laget til FA. Bakgrunnen for dette er hvorvidt Carloz Tevez`kontrak var gyldig.

Sheffield United rykket ned fra Premier League, og krevde økonomisk kompensasjon etter nedrykket.

Tvil om eierskap
Argentineren, som var sterkt delaktig da Hammers beholdt plassen, skal etter sigende ikke ha hatt gyldig kontrakt med klubben fra Øst-London. Spillerens agent, Kia Jaroobichan, hevdet han hadde de økonomiske rettighetene på Tevez. I tillegg nektet West Ham å gi fra seg spillerens lisens. Det hele endte med at argentineren signerte en toårig utlånsavtale med Manchester United, i det som anses som en av de største transfersagaene noensinne.

Sliter allerede med økonomien
Nå truer det engelske fotballforbundet med nye økonomiske sanksjoner til klubben som ligger fem poeng over nedrykksstreken i Premier League. Dette er dårlig nytt for Hammers, som ansatte Gianfranco Zola som manager før denne sesongen. Klubben sliter allerede med usikker økonomi, etter at lagets islandske eier, Björgolfur Gudmundsson, for alvor ble involvert i finanskrisen i fjor høst.

Må selge spillere
Overgangsmarkedet er åpent, og West Ham må selge spillere. Selv om klubben tviholder på etablerte stjerner som Scott Parker og Craig Bellamy, har de allerede startet januarsalget. I går ble Matthew Etherington klar for Stoke.


Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag