RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wigans horrible valg

Sist oppdatert:
Han fikk sparken etter 12 kamper forrige gang han var hovedmanager. Nå skal Chris Hutchings redde Wigan.

Og bare for å ha sagt det med en gang: Nettavisen tror Wigan rykker ned.

Chris Hutchings overtok Wigan etter at klubben reddet Premier League-plassen I aller siste serierunde I fjor. Han har riktignok vært assistent i klubben under hele suksessperioden de siste årene, men Paul Jewell, som ga seg i mai, var Mr. Wigan.

Han fikk de opp til Premier League, og klarte også å overleve med dem. Men tegnene i fjor var klare. Wigan gikk startet sesongen godt nok, men slet etter hvert voldsomt. De gikk åtte strake kamper uten seier på tampen, før de reddet seg med seier mot Sheffield United i siste serierunde.

I fjor ledet Jewell og Hutchings et lag som allerede da var klart svekket. Jason Roberts, Jimmy Bullard og Pascal Chimbonda forsvant alle før sesongen.

Ikke styrket
Laget virker ikke på noen som helst måte styrket i år.

Lee McCulloch var viktig offensivt, David Unsworth scoret målet som holdt klubben oppe og Arjen de Zeeuw var den erfarne bautaen i midtforsvaret da han var skadefri. Nå er alle borte. I tillegg vil talentet Leighton Baines bort fra klubben.

Midtbanespiller Jason Koumas bør riktignok være en ok forsterkning, og har Premier League-erfaring, men ingen andre av nykommerne kan karakteriseres som noe mer enn av middels eller dårlig Premier League-kvalitet.

Har han respekt?
Så var det Hutchings selv da. Han har som skrevet vært assistenten til Jewell under hele oppturen, men var også vært med på nedturen som startet like før juletider i fjor. Han representer ikke noe nytt, og det kan stilles store spørsmålstegn ved om at har nok respekt blant spillerne. Som assistent under Jewell var han mye kompis med gutta.

Nettavisen tror ikke han er mannen til å snu Wigan-skuta – før den ender opp i Championship.

Hutchings har kun hatt hovedansvaret en gang alene før. Og da var situasjonen nøyaktig lik den i Wigan nå. Paul Jewell reddet nemig Bradford i Premier League i siste serierunde i år 2000, men forsvant ut av klubben. Hutchings overtok. Han overlevde 12 kamper før han fikk sparken.

Likevel fikk han altså sjansen i Wigan. Rett og slett fordi Wigan-eier Dave Whelan følte at han kjente ham – og at han ikke ville kjent andre aktuelle kandidater.

- Jeg kunne fått 20 søknader om jeg ønsket det, men jeg ville ikke kjent noe til navnene. Chris Coleman gjorde for eksempel en god jobb i Fulham før han forsvant ut, men jeg kjenner ikke ham for det. Jeg kjenner Chris Hutchings. Han har lært masse av Paul Jewell over seks år, og jeg støtter ham hele veien, sier Whelan.

Greit nok det, men Nettavisen føler seg sikre på at tilliten sender Wigan ned til 1. divisjon.

Nettavisens tips: 19. plass

Hva tror du om Wigan kommende sesong? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere