RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiig-dobbel gjorde slutt på Sarpsborg 08-marerittet


VANT: Sarpsborg 08 kunne juble for seier mot Aalesund.
VANT: Sarpsborg 08 kunne juble for seier mot Aalesund. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Hjemmelaget kunne endelig juble for seier.

Sarpsborg hadde ikke vunnet på ti kamper i eliteserien før 3-1-seieren mot Aalesund søndag. Martin Wiig var involvert i alle målene.

Siste seier var mot Start 25. mai, og forrige hjemmeseier var helt tilbake til 10. mai. Søndag kveld var det et sprudlende Sarpsborg-lag som skapte flust av målsjanser foran hjemmepublikumet.

- Vi gjør en god kamp til det er igjen 20 minutter. Da er vi slitne. Da er vi ikke tette på egen halvdel og har for lette ballbrudd, men vi vinner fortjent, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til CMore.

Bojan Zajic sto for kampens første mål, mens Martin Wiig sørget for de to neste.

Med 25 minutter igjen av kampen fikk Aalesund straffespark. Leke James var sikker og ga bortelaget et håp om poeng, men det ville seg ikke for tangotrøyene.

Wiig-show
Wiig serverte en strålende pasning til Zajic etter kun ti minutter. Den tidligere Vålerenga-spilleren lobbet ballen over Sten Grytebust.

Kun ti minutter senere var Wiig på farten igjen. Han frigjorde seg i feltet før Patrick Mortensen headet ballen til ham på fem meter. To kvikke berøringer senere var det 2-0.

Etter hvilen fikk 32-åringen stå helt alene på bakre stolpe på en corner. Headingen gikk utakbart i mål. Bakke var fornøyd med angrepsrekka med Mortensen, Wiig og Zajic.

- De tre vi har på topp, bytter plasser og er kloke spillere. Når de kommer til sin rett, er de gode, skrøt Bakke.

Luke i bunnen
Etter straffemålet til James klarte ikke Aalesund å få grep om oppgjøret selv om Sarpsborg ga fra seg litt av initiativet de siste 20 minuttene.

Aalesund-trener Trond Fredriksen var mest skuffet over de første 45 minuttene.

- Vi er skuffet. I dag bommet vi trenere. Vi var litt for naive i måten vi dro hit på. I ettertid ser vi at vi kanskje burde gått ut annerledes og ikke vært så naive som vi var i første omgang. Da vi fikk rettet litt på det, var vi bra med. Vi skaper noen sjanser i 2. omgang, oppsummerte Fredriksen til CMore.

Dermed skaffet sarpingene seg en luke på seks poeng ned til Tromsø, som ligger på 15.-plass og direkte nedrykk.

Aalesund har to poeng ned til Sarpsborg, som kun står med to borteseirer til nå denne sesongen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere