Willian klar for Chelsea

Foto: Getty / All Over Press

Chelsea har bekreftet overgangen på sine hjemmesider.

25.08.13 12:16

Anzji-stjernen Willian (25) er klar for Chelsea, skriver London-klubben på sine hjemmesider søndag.

Den brasilianske angriperen har lenge vært et hett tema på overgangsmarkedet og vært koblet til både Tottenham og Chelsea i dette overgangsvinduet.

Nå har den engelske klubben og russiske Anzji kommet til en enighet.

Willian skal i gjennom en arbeidstilltatelsehøring onsdag.

- Spiller som Ronaldinho
Willian, eller Willian Borges da Silva for å bruke hans fulle navn, blir sett på som en svært spennende signering, og har offensive egenskaper som kan gjøre ham til en stjerne i Premier League.

- Jeg pleide å drible mye da jeg var ung. Ronaldo og Ronaldinho var mine store idoler. Nå er spillestilen min mer lik Ronaldinhos, bak spissen i en tier-rolle. I England vil jeg sammenligne meg med spillere som Nani og Luka Modric, sa Willian da han ble bedt om å beskrive seg selv for noen sesonger siden.

Nå er han altså klar for engelsk fotball, en liga som er kjent for tempo og fysikk. Brasilianeren frykter imidlertid ikke at han blir for «lett» for Premier League.

- Jeg spilte fire år i Ukraina. Jeg takler allerede den fysiske delen av fotball, forsikrer han.

Ønsket seg til London
Willian har tidligere avslørt at han kunne tenke seg å flytte til England, og da særlig London.

- Jeg liker London veldig godt. Det er masse folk der, mange butikker og restauranter. Det minner meg om Sao Paulo, sa han i 2011.

Willian startet karrieren på ungdomslaget til Corinthians, før han ble flyttet opp i 2006. I 2007 gikk han videre til Sjaktar Donetsk, der han gjorde stor suksess i både liga og Champions League. I 2013 ble han solgt til hardtsatsende Anzji, men russerne valgte å legge ned satsingen, og Willian er dermed klar for et nytt eventyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.