Winsnes taus om neste sesong

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.

Fredrik Winsnes (33) sendte Strømsgodset til himmels med en perlescoring – men nekter å si noe om hvor han spiller neste sesong.

18.10.09 22:31

LYN-STRØMSGODSET 0-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

- Jeg føler det blir feil å snakke om det midt i sesonginnspurten. Jeg vil ikke si noe om det før etter sesongen, var meldingen fra Winsnes etter seieren mot Lyn – årets første borteseier for hjemmesterke Strømsgodset.

Et magisk mål – knallskudd rett i krysset fra 28 meter – gjorde nok sitt til at både sportsdirektør Jostein Flo og trener Ronny Deila vil strekke seg enda lenger for å beholde midtbanedirigenten – men Godset tviler nok på om de kan strekke seg langt nok.

- Vi prøver å bygge et lag, der han skal være en av hærførerne våre. Vi gjør det vi kan gjøre for å beholde han, men vi kan ikke konkurrere med Rosenborg økonomisk, sier Jostein Flo.

- Jeg ser at det sportslig og økonomisk interessant for han å gå til Rosenborg. Vi skal gjøre alt vi kan, men vi kan ikke kjempe med Rosenborg om det økonomiske, sier Ronny Deila.

Perlemål
Målet var som sagt en perle i et hav av sjansemuslinger.

- Det var et godt treff, helt klokkerent. Ballen forandret retning i lufta og forvirret keeperen, beskriver Winsnes noe mindre lyrisk.

- Men det deiligste var ikke at jeg scoret, men at vi vant i den situasjonen vi er i. Det var viktig å hente en trepoenger. Nå skal Glimt jobbe hardt for å ta oss igjen, legger trønderen til.

Det eneste som virker klart om Winsnes’ fotballframtid, er at han faktisk planlegger en fotballframtid enda noen år. Han regner med å utsette legekarrieren.

Strømsgodset skapte mange sjanser mot allerede nedrykksklare Lyn, som til en forandring samlet inn penger for noen andre ved å spille i spesialdesignede drakter som skal auksjoneres bort til inntekt for TV-aksjonen.

Særlig Øyvind Storflor gjorde sitt til å skape en bugnende sjanseflora på landslagsarenaen, med flere flotte fremspill. Men Marcus Pedersen hadde ikke dagen, og brente tre av Godsets åtte-ni sjanser.

- Vi er klart best og har nesten tosifret antall sjanser, men vi sliter med å få satt spikeren i kisten. Sånn har det vært på bortebane mange ganger i år, sier trener Ronny Deila.

Det skal sies at også Lyn hadde gode sjanser i kampen. Kim Holmen kom inn og brente to gedigne muligheter, mens Jo Inge Berget skjøt i tverrliggeren og Magne Simonsen hadde et skudd med retning mot bortre kryss som Godset-keeperen reddet.

- Ser lysere ut nå

Da dommeren blåste av kampen, jublet de mange tilreisende Godset-tilhengerne som om plassen i Tippeligaen allerede skullevære berget. Det er den ikke. Men det var nok godt å endelig vinne borte også.

- Etter denne kampen ser det lysere ut for oss i bunnstriden. Men jeg trodde Tromsø hadde slått Glimt, så det er fremdeles en teoretisk mulighet for at vi kan rykke ned, sier Deila til Nettavisen.

Bodø/Glimt har 27 poeng, mens Fredrikstad har 28 poeng på kvalikplassen med €n kamp mindre spilt. Godset har med dagens seier 32 poeng. Seier mot Viking hjemme neste helg kan med andre ord bety ny kontrakt i Tippeligaen.

- Regner du med å kunne avgjøre dette hjemme mot Viking neste helg?

- Jeg regner ikke med noen ting, men jeg vet hvor gode vi er hjemme. Vi skal fortsette med det spillet som har gitt oss resultater der så langt, sier Godset-treneren.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.