RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Wolfsburg og Bas Dost må gjøre noe ingen har klart tidligere for å avansere til semifinalen i europaligaen i fotball. Torsdagens oppgave i Napoli synes umulig.
Wolfsburg og Bas Dost må gjøre noe ingen har klart tidligere for å avansere til semifinalen i europaligaen i fotball. Torsdagens oppgave i Napoli synes umulig. Foto: Michael Sohn (Ap)

Wolfsburg må klare det «umulige»

Wolfsburg må gjøre noe ingen har klart tidligere for å avansere til semifinalen i europaligaen i fotball. Torsdagens oppgave i Napoli synes umulig.

Den tyske serietoeren tapte overraskende 1-4 i det første møtet på hjemmebane sist torsdag. Dermed må det fire mål til i returoppgjøret i Italia for å sikre plassen i semifinalen.

Ingen klubber har klart å ta seg videre i Europa etter å ha tapt hjemmekampen med mer enn to mål. Den statistikken må Wolfsburg bryte nå. Napoli har samtidig ikke tapt en europeisk kamp på hjemmebane siden Viktoria Plzen reiste hjem med 3-0-seier i februar 2013.

Wolfsburgs oppgave blir heller ikke enklere av at klubben må klare seg uten stjernespillerne Kevin De Bruyne og André Schürrle. De pådro seg begge skader i 1-1-kampen mot Schalke i bundesligaen søndag.

Wolfsburg kan kanskje finne en viss inspirasjon i Bayern Münchens snuoperasjon i mesterligaen tirsdag. Den tyske serielederen tapte den første kampen mot Porto 1-3, men slo tilbake med femmålsseier (6-1) på eget gress.

Wolfsburg er i tillegg ubeseiret på bortebane i Europa denne sesongen. Laget står med tre seirer og én uavgjort så langt.

– Til tross for det vanskelige utgangspunktet, ser vi fram til returkampen i Napoli. Vi ønsker å bevise at vi kan bedre, sier trener Dieter Hecking.

Toppscorer Bas Dost forsøker også å oppildne lagkameratene.

– Den første kampen var skuffende, men vi skal gi alt. Dette er en stor kamp å få lov til å spille, og vi får se hva som skjer. Det blir vanskelig, men ingenting er umulig, sier han.

Atskillig lysere ser situasjonen ut for regjerende europaligamester Sevilla. Spanjolene snudde den første kampen mot Zenit St. Petersburg og har en knapp 2-1-ledelse foran torsdagens returkamp i Russland.

– Vi har en god følelse, fordi vi reiser i visshet om at vi er regjerende mestre, sier klubbpresident Pepe Castro.

– Atmosfæren blir tøff å takle, men de skal ikke være mer konkurransedyktige enn oss. Det er ikke mulig, tilføyer han.

Italiensk og ukrainsk fotball har muligheten til å få to lag i årets semifinaler. Ukrainske Dinamo Kiev møter torsdag Fiorentina med 1-1 som utgangspunkt etter den første kampen, mens det første møtet mellom ukrainske Dnipro Dnipropetrovsk og Club Brugge endte målløst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere