*Nettavisen* Sport.

Xavi avslører: - Manchester United er min favoritt i Premier League

HADDE VALGT UNITED: Xavi syns Manchester Uniteds historie er imponerende. Foto: Lluis Gene (Afp / NTB scanpix)

Barcelona-legenden innrømmer at det hadde vært fristende å spille i Premier League.

Xavi vant det han kunne vinne i løpet av sin lange karriere i Barcelona.

Med sine 28 troféer er han den mestvinnende spilleren i spansk historie, og en av fotballens virkelige legender.

Men selv om Barcelona-karrieren ble et eventyr, innrømmer midtbanegeneralen at han gjerne skulle prøvd seg i Englands toppdivisjon.

- For å være ærlig, så er Premier League en stor fristelse for alle spillere. Stadionene, banene, supporterne og hvordan de lever for fotballen - alt er utrolig der borte, sier Xavi i et intervju med Eurosport, ifølge Manchester Evening News.

35-åringen, som nå spiller i Al Sadd i Qatar, avslører at det hadde stått mellom to klubber om han skulle gjenomført en overgang til Premier League.

- Det er mange gode lag som Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal og Liverpool. Hvis jeg skulle valgt én så ville det blitt en klubb med en imponerende histore, kanskje Manchester United eller Liverpool, sier Xavi før han gir Liverpool-fansen en kalddusj.

- Jeg vet det er klubber som dukket opp i toppen ganske nylig, som Manchester City for eksempel, men United er min favoritt - historisk sett, uttaler Barcelona-legenden.

Ifølge Manchester Evening News prøvde Sir Alex Ferguson å kjøpe Xavi i 2008, men Pep Guardiola steppet inn og gjorde at det ikke ble noe av overgangen.

Xavi glemmer imidlertid ikke sitt første møte med Old Trafford. Det var i 3-3-kampen i gruppespillet i Champions League i 1998.

- Forestill deg hvordan det var for meg. Jeg var 18, tok fortsatt t-banen til trening og spilte på Barcelona B foran 1000 fans. Så kom jeg til Old Trafford og hadde plutselig 50.000 gale engelskmenn skrikende i øret, mimrer 35-åringen.

Annonsebilag