*Nettavisen* Sport.

Yakubus mareritt

Foto: AP/SCANPIX

Straffebommen sendte Everton ut av UEFA-cupen

13.03.08 07:52

EVERTON – FIORENTINA 2-0 (2-2 sammenlagt, 4-6 e.s.s.):

Etter en praktkamp og heltemodig opphenting av Fiorentinas 2-0-ledelse etter første kamp, måtte Everton likevel takke og bukke for seg i UEFA-cupen. Stjernespissen Yakubu misset i straffesparkkonkurransen. Da Philip Jagielka heller ikke taklet presset, mens italienerne satte alle sine forsøk sikkert i mål, var det klart at det engelske laget er ute av cupen.

- Vi skapte nok sjanser til å vinne to eller tre kamper. Men sånn er fotballen. Av og til går det ikke som man vil, sa Everton-kaptein Phil Neville etter det bitre tapet.

For Everton ga virkelig alt i forsøket på å ta hjem seieren.

Tapper opphenting
Vi har gitt oss selv en stor oppgave etter kampen i Fiorentina, men det er en oppgave vi kan klare, sa Everton-manager David Moyes før returoppgjøret mot Fiorentina. Med 0-2 i bagasjen fra første kamp hadde Everton en formidabel oppgave foran seg.

Men allerede etter 16 minutter viste Andy Johnson at de hadde planer om å fikse biffen. Fra fem meters hold headet spissen Everton opp i 1-0-ledelse. Everton førte kampen gjennom hele førsteomgang, mens Fiorentina forsvarte seg godt. Dermed ble det ikke flere scoringer før pausen.

Etter hvilen fortsatte Everton der de slapp og fortsatte med et kraftig press mot Fiorentinas mål, uten å få hull på byllen.

Før i det 66. minuttet. Da sendte Mikel Arteta av gårde en suser fra 20 meters hold. Via stolperoten gikk ballen i nettet, og dermed var kampen helt åpen igjen.

Straffesparkkonkurranse
Det var likevel Everton som beholdt trykket, men det ble ingen flere scoringer før full tid. Med 2-2 sammenlagt var det dermed duket for ekstraomganger.

I første ekstraomgang virket begge lag slitne, og det ble omtrent ikke skapt sjanser. Everton våknet litt til live i den andre, og virket mest ivrige på å unngå straffesparkkonkurranse. Men straffespark var uunngåelig, og da Mario Alberto Santana satte inn Fiorentinas fjerde straffe, var saken klar. Det blir intet cupeventyr på Everton i år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap/scanpix

Neville oppsummerte kampen diplomatisk.

- I kveld beviste vi at vi er et godt lag. Vi hadde bare ikke lykken på vår side.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.