RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibestad/Scanpix

Yann-Erik (19) herjet for Viking

Sist oppdatert:
Siddisene har vinket farvel til nedrykkskampen.

VIKING - SOGNDAL 2-0:

Viking slet lenge langt nede på tabellen denne sesongen, men etter hvert har laget fra Stavanger kjempet seg opp fra nedrykksstriden.

Søndag ble det tre nye poeng, da Sogndal ble slått hjemme i oljebyen. Dette betyr at Åge Hareides menn nå ligger som nummer 11.

Ned til nedrykksplass er det nå 13 poeng for siddisene og dermed ser resten av sesongen ut til å bli en ren transportetappe. Opp til fjerdeplassen er det også bare fire poeng.

de Lanlay sentral
Det var unggutten Yann-Erik de Lanlay som åpnet showet på Viking stadion, med en fin scoring etter 17 minutter.

19-åringen fikk ballen etter at Erik Nevlands volleyforsøk hadde blitt blokkert og fra rundt 18 meters hold vendte de Lanlay opp og klinket den forbi Kenneth Udjus.

Unggutten har fått mye tillit i Viking denne sesongen og angrepsspilleren har spilt i alle klubbens 23 ligakamper og har fått over 1700 minutter med tippeligafotball i år.

Scoringen til de Lanlay var også det meste av beholdningen i en forholdsvis sjansefattig første omgang.

- Vi har snakket sammen om at han må score flere mål. Derfor er det hyggelig å se ham levere, sier Viking-trener Åge Hareide til TV2.

Nevland avgjorde
Andre omgang ble heller ingen festforestilling og det skulle drøye før det ble ny jubel blant hjemmelagets tilhengere. Nærmere bestemt skulle det drøye til det 89. minutt.

Da satte Erik Nevland spikeren i kista. Viking kontret og de Lanlay ble spilt igjennom på høyresiden. 19-åringen la til Birkir Bjarnason, som ga videre til veteranspissen.

Den tidligere utenlandsproffen kunne enkelt og greit spasere inn 2-0 og dermed sikre seieren for siddisene.

Sogndal ligger dermed fortsatt som nummer 14 på tabellen, med 24 poeng fra 22 kamper. Ned til Start på plassen under er det syv poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere