*Nettavisen* Sport.

Ydmyket Liverpool

Foto: (AP/Scanpix)

- Jeg måtte ta av Fernando Torres, sier Rafael Benitez. Debatten raser. Si din mening om Liverpool her.

31.10.09 22:22

Se alle lørdagens resultater og utviklingen fra minutt til minutt i de kampene her.

FULHAM-LIVERPOOL 3-1:

De slo Manchester United 2-0 forrige uke, og var avhengig av en ny trepoenger for å holde følge med de andre lagene på toppen av Premier League. Den fikk de ikke.

Og hva var det egentlig Rafael Benitez tenkte på underveis?

Laguttaket er det vanskelig å ta ham på. Steven Gerrard har slitt med skade lenge. Alberto Aquillani var tilbake i ligacupen mot Arsenal, men ikke med her. Det var heller ikke Daniel Agger, Martin Skrtel eller Glen Johnson. De har slitt med sykdom og skader, men likvel: Tenkte Benitez allerede på neste ukes Mesterliga-kamp mot Lyon?

Mye kan tyde på det.

United vant:Drømmedebuten som forsvant

For på 1-1 borte mot Fulham. I en kamp Liverpool måtte vinne. Hva gjorde den spanske manageren?

Jo, han tok ut Fernando Torres.

Han er litt kul også, tenkte jeg først. Alle klager. Mange snakker om at jobben hans skal være i fare. Så tar han ut den beste spilleren på 1-1 i en kamp de må vinne.

Men for at sånt virkelig skal være kult, så bør det ende med seier.

I stedet ble en vond periode for Liverpool bare enda verre lørdag kveld.

- Jeg måtte ta ut Fernando Torres. Han har vært ute med skade, og han har trent med smerter. Han brukte fire dager å komme seg på etter at han spilte 80 minutter mot Manchester United. Derfor visste vi at han måtte gå ut. Det var bare et spørsmål om når. Det handlet om hva som var best for ham, og det er bedre å miste ham de siste 20 minuttene enn en hel måned, sa en skuffet Benitez etterpå.

- Men det er fryktelig skuffende. Vi var klart best frem til 1-0-målet. Så dominerte vi også i 2. omgang, la han skuffet til.

Les også:Seier med bismak for Arsenal
Les også:Carew scoret med første touch
Les også:Lett trekning, lett seier for Chelsea

Burde tatt ledelsen
Og han har mye rett i det. De røde startet imidlertid best. De produserte et par store sjanser, og Yossi Benayoun skjøt i tverrliggeren. Fulham gjorde ingenting. De forsvare seg bare. Men så snudde det. Damien Duff skjøt en pasning inn i feltet fra venstrekanten, Bobby Zamora luktet på offsidegrensa, fikk gå og scoret i nærmet tomt bur.

Klikk på bildet for å forstørre.

Som The Guardian oppsummerte:

Du vet du er i trøbbel hvis:

a) en fugl bæsjer på deg når du er på vei til en første date.

Eller:

b) Bobby Zamora scorer mot deg.

Les også:Lørdagens Premier League-rykter

Torres scoret igjen
Fernando Torres utliknet imidlertid med nok en fantastisk avslutning, og Liverpool fortjente det til pause. Utover i 2. omgang jevnet kampen seg imidlertid ut. Og det var da Benitez gjorde grepene sine. Først forsvant Torres ut. Og kanskje måtte han virkelig ut. Samtidig var han en av Liverpools aller beste spillere. Alle vet også hvilken forskljell han kan utgjøre.

Så satte innbytter Erik Nevland inn 2-1 for Fulham med et herlig hælspark på et innlegg fra kanten.

Hva gjorde Benitez, da?

Jo, han tok ut viktige Yossi Benyaoun, og satte inn debutant Nathan Ecclestone. Det virket merkelig. De siste minuttene ble da bare enda vondere for Liverpool-fansen. Først ble Philip Degen sendt i dusjen. Så ble Jamie Carragher sendt i dusjen.

- Det første røde kortet var kanskje et gult kort, men ikke noe mer. Jamie Carragher var også på ballen. Det var et par tøffe avgjørelser mot oss, sa Benitez etterpå.

Fem minutter gjenstod fortsatt. De kunne fortsatt fått med seg uavgjort. Men hva gjorde Benitez?

Han tok ut evighetsmaskinen Dirk Kuyt. Inn kom Daniel Alaya. Helt klart for å få kontroll defensivt etter at Carragher forsvant ut, men Liverpool trengte mål. Det er noe Kuyt har erfaring med. Ikke Ayala.

Helt på tampen satte så Clint Dempsey i stedet inn 3-1 for Fulham.

Liverpool står dermed med seks tap på sine sju siste kamper i alle turneringer. Det er ni poeng opp til serieleder Chelsea. Fulham derimot har ikke tapt siden 26. september, og ligger pent plassert midt på tabellen.

Hva mener du?

Var Liverpool-byttene nødvendige eller synes du også det virket merkelig å bytte ut Torres, Benayoun og Kuyt da man måtte score?

Se alle lørdagens resultater og utviklingen fra minutt til minutt i de kampene her.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag