RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Yngve Hallén: - Det eneste Blatter kunne gjøre

FIFA-president Sepp Blatter og fotballpresident Yngve Hallén under et felles besøk på Nobels Fredssenter i Oslo. Nå er Blatter historie i FIFA.
FIFA-president Sepp Blatter og fotballpresident Yngve Hallén under et felles besøk på Nobels Fredssenter i Oslo. Nå er Blatter historie i FIFA. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Yngve Hallén om Sepp Blatters avgang.

Tirsdag ble det kjent at Sepp Blatter trekker seg som president i det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Det betyr at det vil bli nytt valg for vervet under en ekstraordinær kongress senere.

Blatter har vært under enormt press de siste dagene, etter at flere topper i forbundet ble arrestert og siktet for grov korrupsjon i forrige uke.

- Det eneste rette
Nettavisen snakket med president i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, tirsdag ettermiddag og han mener Blatter nå gjorde det eneste riktige.

- Ja, det var det eneste han kunne gjøre for at det nå skal bli ro i organisasjonen, sier NFF-presidenten over telefon til Nettavisen.

- Hvorfor skjer dette nå?

- Det er veldig vanskelig for meg å spekulere i, fordi det er så kort tid siden det har skjedd. Vi får håpe det kommer en forklaring, sier han.

- Men hvorfor nå og ikke før valget fredag?

- Nei, det er helt klart at det hadde vært bedre om han hadde bidratt til en løsning på dette mens fotballfamilien var samlet på kongressen.

- Hva blir det neste steget her nå?

- Det neste steget blir at FIFAs styre skal samles og finne en løsning på dette. Det er viktig at en ny president bruker dette til å få fart i prosessene rundt en reform i FIFA, mener Norges fotballpresident.

Fakta: DETTE ER FIFA-SKANDALEN:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Onsdag 27. mai: 

* Totalt 14 personer med tilknytting til FIFA blir arrestert.

* Sveitsisk politi gjennomfører en razzia mot FIFAs hovedkontorer i Zürich. Elektronisk utstyr og dokumenter blir beslaglagt.

Torsdag 28. mai: 

* Blatter innkaller til et krisemøte med presidentene i de seks kontinentale forbundene.

*NFF og UEFA annonserer at de støtter prins Ali av Jordan under det kommende presidentvalget.

Fredag 29. mai:

* Blatter vinner presidentvalget etter at utfordreren trekker seg etter den første stemmerunden. Der vant Blatter 133-73.

Tirsdag 2. juni: 

* Det blir kjent at FIFAs generalsekretær Jerome Valcke skal ha kjent til at toppene Jeff Warner og Chuck Blazer skal ha mottatt bestikkelser i forbindelse med VM i Sør-Afrika i 2010.

* Et brev som knytter Valcke til saken bli offentlig.

* FIFA kaller inn til hastemøte med pressen.

* Sepp Blatter trekker seg som FIFA-president.

(NTB / Nettavisen)

- Trekker han seg på grunn av kritikken fra UEFA?

- Jeg er helt sikker på at over en tredjedel der stemte på en annen enn ham. Det må ha vært en del av bildet, men det er også andre ting inne i bildet, eller så hadde han annonsert dette tidligere, sier han.

- Tatt i løgn
Tirsdag ble det kjent at generalsekretær i FIFA
, Jerome Valcke, skal ha kjent til at toppene Jack Warner og Chuck Blazer skal ha mottatt bestikkelser i forbindelse med fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

Hallén tror også disse avsløringene kan ha felt Blatter.

- Ut fra det media skriver kan jeg se at generalsekretæren er tatt i løgn. Hvis det som står i media er sant, rammer det også Blatter, sier Hallén.

- Hvem støtter NFF i et nytt valg? Prins Ali?

- Det er for tidlig å si. Vi må snakke sammen om det først, sier han.

Prins Ali av Jordan var eneste motkandidat til Blatter under valget fredag i forrige uke, men han måtte se seg tapt etter avstemningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere