*Nettavisen* Sport.

Yngve Hallén beskyldes for korrupsjon

ALVORLIGE ANKLAGER: Yngve Hallén anklages for korrupsjon i en bok som kommer ut fredag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Fotballpresidenten varsler rettslige skritt etter anklager i ny bok.

03.10.14 09:35

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten gir fredag ut en bok, der han blant annet beskylder fotballpresident Yngve Hallén for korrupsjon.

Høibraaten, som har kalt boka «Fotballagenten», hevder Hallén og Sogndal-ledelsen har tatt imot penger under bordet da Piotr Leciejewski ble hentet til klubben fra polske Korona Kielce.

- Ikke korrupt
På den tiden var Hallén daglig leder i Sogndal. Det var han helt til han ble valgt som president i Norges Fotballforbund i 2010. Nå reagerer han sterkt på anklagene som rettes mot ham.

- Jeg er ikke korrupt. Hvis denne boken kommer ut, så vil jeg forfølge det juridisk. Det er uholdbart for meg å ha disse tingene hengende over meg i de posisjonene jeg sitter i. Dette er direkte anklager om korrupsjon og har overhode ikke rot i virkeligheten. Jeg skal finne meg i mye rart, men dette finner jeg meg ikke i, sier Hallén til VG.

Hallén søkte ifølge avisen juridisk hjelp umiddelbart etter å ha blitt kjent med anklagene.

Varsler rettslige skritt
I en epost forteller Halléns advokat Jon Wessel-Aas til Nettavisen at de har varslet Kagge forlag om rettslige skritt.

- Jeg har allerede skrevet til forlaget og varslet rettslige skritt dersom boken, med disse beskyldningene, utgis. Jeg har foreløpig ikke mottatt svar fra forlaget, skriver Wessel-Aas.

Advokaten skriver videre at han ikke kan forstå den juridiske vurderingen som er gjort av forlaget.

- Forlaget har uansett allerede pådratt seg et ansvar, ved å distribuere boken og beskyldningene til pressen, slik at det for forlaget nå bare er snakk om å begrense den ærekrenkelsen som allerede er begått.

- Det er svært vanskelig å forstå at det virkelig kan ligge en juridisk vurdering bak forlagets utgivelse av en bok med beskyldninger som forfatteren selv innrømmer at han ikke kan dokumentere - ikke minst når forfatteren og forlaget ikke en gang har tatt kontakt med den som utsettes for de alvorlige beskyldningene; Hallén, skriver Wessel-Aas.

Flere kontroversielle temaer
«Fotballagenten» tar for seg fere kontroversielle temaer fra norsk fotball de siste årene. Om Leciejewskis-overgangen skriver Høibråten at den polske FIFA-agenten Marcin Hakman tok kontakt med ham og fortalte at Hallén og en sportsdirektør ville ha penger under bordet før de signerte keeperen.

Den polske agenten svarte at Sogndal-lederne ville ha 5000 euro hver.

I boken trykkes en mail, som er sendt fra Hakman til Høibraaten 12. november 2013. På spørsmål fra Høibraaten om hvor mye Sogndal-lederne skulle ha under bordet, svarer Hakman:

«Angående Sogndal og penger under bordet… Jeg håper at du ikke forteller det til Sogndal. Det er lenge siden og jeg vil ikke lage noen problemer. Men i din fortrolighet var det rundt 5000 euro.»

Til VG sier Høibraaten følgende om motivasjonen hans for å skrive boken.

- Jeg har bestemt meg for å være dødsærlig. Og det er ingen som får mer tyn i denne boken enn meg selv. I mine øyne gir det mer troverdighet å legge alt på bordet. Dessuten er Yngve Hallén fotballpresident. I hans posisjon må han tåle dette. Er han uskyldig, så får han redegjøre for det.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag