*Nettavisen* Sport.

Yngve Hallén tar ikke gjenvalg

STILLER IKKE TIL GJENVALG: Ynge Hallén. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Fotballpresidenten går av.

28.11.15 12:14

Fotballpresident Yngve Hallén kommer ikke til å ta gjenvalg til våren neste år. Han mener dette vil være til det beste for Fotball-Norge.

Hallén offentliggjorde sin beslutning på kretstinget til NFF Sogn og Fjordane lørdag formiddag.

- Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å meddele valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i slutten av oktober ba eldstegutten Brage om en prat. Hans beskjed var ikke til å misforstå. Jeg ombestemte jeg meg vel endelig der og da. Også hvor jeg skulle formidle det, sier Hallén i en pressemelding.

De siste årene har han møtt krass kritikk for blant annet håndteringen av Drillos avgang og FIFA-skandalen. Han avvsier imidlertid at dette har noe med hans avgang å gjøre.

- Det kan være tøft å stå midt i stormene, og av og til har kritikken føltes både urettferdig og unyansert. Samtidig – med fasiten i hånd – så er det selvsagt ting vi kunne og burde gjort annerledes. Som fotballpresident må du uansett være forberedt på å møte tøff kritikk. Det er en del av jobben. Og ville jobben blitt enklere med et EM-sluttspill? Åpenbart. Men et sluttspill ville ikke gitt mer tid med familien. Det er derfor jeg nå sier nei til gjenvalg, sier Hallén.

Hallén har sittet som fotballpresident etter han tok over for Sondre Kåfjord i 2010. Han har også en fortid som daglig leder i Songdal Fotball.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.