«You’ll never walk alone»

HETSET AV FANSEN: Under oppvarmingen før kampen fikk Raheem Sterling høre det var rasende Liverpool-fans.

HETSET AV FANSEN: Under oppvarmingen før kampen fikk Raheem Sterling høre det var rasende Liverpool-fans. Foto: Dave Thompson (Getty Images)

Det var lite å glede seg over i Liverpool, både før og etter Stoke-massakren.

24.05.15 18:44

STOKE - LIVERPOOL 6-1:

Den store overgangssagaen i Premier League denne sommeren kan meget vel få Raheem Sterling som hovedrolleinnehaver.

Den 20 år gamle vingen ønsker seg bort fra Liverpool, men anfieldklubben ønsker ikke å selge.

Partene hadde avtalt et møte denne uka, men Liverpool avlyste dette etter at Sterlings agent Aidy Ward har kommet med en rekke provoserende uttalelser i media.

Daily Mail skriver søndag at Sterling derfor personlig skal ha ringt til daglig leder Ian Ayre torsdag, og krevd å få lov til å forlate Liverpool.

Ayre svarte på sin side at Sterling må bli i klubben ut kontraktstiden. Unggutten har to år igjen av sin nåværende kontrakt, som gir ham 35.000 pund i lønn hver uke.

Slike situasjoner ender som regel med at spilleren likevel blir solgt.

Krever 60 millioner pund

Fansens oppførsel mot Sterling under oppvarmingen til Stoke-kampen bidro nok ikke til å overtale 20-åringen til å bli. Tvert imot.

Bildet til Dave Thompson i Getty Images viser tydelig hva fansen synes om den meget talentfulle midtbanespilleren. Budskapet var definitivt ikke «You’ll never walk alone».

Sjansen for at Raheem Sterling skal bli i Liverpool er nok lik null etter dette.

Liverpool skal ha satt en prislapp på 60 millioner pund for Sterling, som skal være sterkt ønsket av Manchester City og muligens også Arsenal og Chelsea.

Real Madrid har også blitt nevnt tidligere, men dette kan være et rykte satt ut av Sterlings representanter for å legge press på Liverpool den gang partene forhandlet om en ny kontrakt.

I søndagens kamp mot Stoke startet Raheem Sterling på benken og der ble han sittende. Det synet som møtte ham de neste 90 spilleminuttene ble ren klubbskifte-propaganda.

(Artikkelen fortsetter)


Ydmykende avskjed

Liverpools bortekamp mot Stoke sørget nemlig for at siste serierunde ble et trist kapittel for merseysideklubben.

Mame Biram Diouf scoret to ganger for Stoke før halvtimen var spilt.

Jonathan Walters la på til 3-0 etter 30 minutter, mens Charlie Adam økte til 4-0. Deretter la Steven N'Zonzi på til 5-0.

Før pause.

I Steven Gerrards siste kamp for Liverpool.

FARVEL, GERRARD: Liverpools kaptein Steven Gerrard fikk en ydmykende avskjed med klubben. Nå venter Los Angeles Galaxy i USA. Foto: Ed Sykes (Reuters / NTB scanpix)


De som trodde at medspillerne ville gi sitt beste for å ordne en flott avskjed for klubbens kaptein, tok altså grundig feil.

De fem siste serierundene endte med seier mot QPR, uavgjort mot Chelsea og tap mot Hull, Crystal Palace og Stoke. De ni siste rundene ble det bare to seirer, to uavgjort og hele fem tap på Liverpool.

Stoke-spillerne vartet opp med flere flotte angrep og var særdeles effektive, men Brendan Rodgers utvalgte menn virket ikke voldsomt interessert i å legge ned en skikkelig arbeidsøkt.

Steven Gerrard reduserte til 1-5 i andre omgang, men det var nok ikke engang nok til å kunne kalles en mager trøst.

Peter Crouch la dessuten på til 6-1 før marerittet tok slutt for bortelaget.

- Supporterne har all grunn til å være sinte. En skrekkelig førsteomgang, sukket Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen, ifølge BBC.

Presset på nordiren ble ikke mindre etter at Liverpool ble latterliggjort i sesongavslutningen søndag.

- Jeg må som manager ta ansvaret. Det er mye arbeid som må gjøres. Vi endte på sjetteplass og det er hva vi fortjente. Dersom eierne vil ha meg vekk, forsvinner jeg. Så enkelt er det, men jeg føler jeg har mye å gi her. Men prestasjoner som i dag hjelper deg ikke, fortsatte Rodgers.

TO VERDENER: Stoke-spillerne feirer en av sine fem scoringer i første omgang, mens Steven Gerrard og Philippe Coutinho gjør seg klare til avspark. Foto: Ed Sykes (Reuters / NTB scanpix)


Liverpool ender sesongen på sjetteplass i Premier League og skal dermed ut i Europa League.

Stoke blir nummer ni, for andre sesong på rad. Verdens nest eldste profesjonelle fotballklubb har faktisk levert svært stabile prestasjoner siden opprykket i 2008. Alle sesongene har endt med en plassering mellom 9.- og 13.-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.