Brann bekrefter lørdag ettermiddag at de har signert Ruben Yttergård Jenssen (30) fra Groningen.

Klubben opplyser på egen hjemmeside at midtbanespilleren har signert en avtale som varer ut 2020-sesongen.

- Jeg gleder meg enormt. Jeg kommer til en klubb som kjemper i toppen av Eliteserien og håper å bidra til at høstsesongen blir bra, sier Jenssen til klubbens hjemmeside.

Ifølge Eurosport, betaler Brann 4 millioner kroner for deres nye spiller.

Erstatter Heltne Nilsen

Det har stormet rundt Brann etter at klubben valgte å selge midtbanekrigeren Sivert Heltne Nilsen til danske Horsens tidligere i sommer, men nå har klubben altså funnet deres erstatter i Yttergård Jenssen.

Tromsøværingen kan vise til 39 A-landskamper for Norge og har etter at han forlot Tromsø i 2013 spilt i både tyske Kaiserslautern og nederlandske Groningen.

Sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, er godt fornøyd med klubbens nye signering.

- Dette er en spiller som vil passe godt hos oss. Han er en erfaren ledertype og en person som dyrker den toppidrettskulturen vi ønsker å ha gjennom dønn seriøst arbeid hele tiden. Ruben er en meget god fotballspiller, sier Soltvedt.

Ikke klar mot Molde

Serieleder Brann skal møter Molde i neste seriekamp allerede førstkommende søndag, men klubben opplyser at Yttergård Jenssen ikke vil være klar til spill før tidligst mot Sarpsborg 08 søndag 19. august.

30-åringen ser frem til å komme seg på plass i Bergen.

- For familien blir det fint å komme tilbake til Norge. Både min far og andre har fortalt mye fint om Bergen, og jeg gleder meg til å komme hit. Jeg kjenner mange av spillerne fra før og tror jeg vil komme fort inn i gruppen. Det er flotte typer her som det blir fint å være på lag med, forteller tromsøværingen.