*Nettavisen* Sport.

Zahid nyter profflivet: - Blir bedre og bedre for hver dag

Tre kamper på rad fra start i CL:

FÅR SPILLETID: Ghayas Zahid virker å være totalt bankers på APOEL-laget i Champions League. Foto: Florian Choblet (AFP)

Ghayas Zahid (23) får ikke sjansen for Norge. Men han fortsetter å få tillit i verdens største klubbturnering.

02.11.17 02:20

DORTMUND - APOEL 1-1:

I 1-1-kampen mot Dortmund på bortebane onsdag kveld startet den tidligere Vålerenga-spilleren sin tredje strake kamp for kypriotene i Champions League.

Og for tredje kamp på rad spilte den norske 23-åringen hele kampen for APOEL.

- Jeg føler jeg får masse tillit, og jeg har fått mye spilletid både i Champions League og ligaen, sier Zahid til Nettavisen etter onsdagens kamp.

- Gjør det bra med ball

Han er fornøyd med at laget klarte å karre med seg ett poeng hjem til Kypros, et poeng som gjør at det fortsatt er helt åpent om tredjeplassen som gir plass i sluttspillet i Europa League.

- Det var en tøff bortekamp og en meget vanskelig oppgave, og det ble ganske tungt utpå der. Men vi gjorde en sterk kamp hvor vi klarer 1-1. Vi står på og kjemper fra start til mål og får med oss ett poeng, sier Zahid til Nettavisen.

Midtbaneeleganten klarte seg fint for gjestene og viste stadig glimt av godt overblikk og gode pasningsferdigheter.

- Det ble mye løping opp og ned, men jeg føler jeg gjør en god jobb defensivt og kjemper med resten av laget. Også gjør jeg det bra når jeg har ballen, sier han.

Ikke hørt fra landslaget

Ti minutter før slutt fikk han også en god mulighet til å avgjøre kampen for APOEL, men skuddet fra ti meter gikk over mål.

Selv om han ikke ble tatt ut i landslagstroppen som skal spille to privatlandskamper i november, gleder det nok landslagsledelsen at Norge har spillere som stadig får øve i verdens gjeveste klubbturnering.

Zahid, som ikke har hørt noe fra landslagsledelsen, innrømmer at han ble skuffet da navnet hans ikke var blant de utvalgte.

- Ja, men jeg tenker ikke så mye på det, sier han.

Han er glad han tok sjansen og dro til Kypros da den bydde seg.

- Jeg har utviklet meg dag for dag. Jeg føler ikke at jeg tok nivået fra dag 1, men mener jeg har utviklet meg veldig fort, tatt til meg alt og blitt bedre og bedre for hver dag, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

NESTEN: Her får Ghayas Zahid en kjempesjanse for gjestene drøye ti minutter før full tid. Dessverre for APOEL gikk skuddet over. Foto: Skjermdump (Viasat Sport)

Uavgjortresultatet betyr at APOEL og Dortmund ligger likt med to poeng hver i bunnen av gruppe H. Tredjeplassen gir plass i Europa League-sluttspillet, og således er det mye å spille om.

Tottenham er allerede videre fra gruppa etter seieren mot Real Madrid på Wembley onsdag kveld.

Dortmund eide onsdagens kamp fra første stund, men det tok en halvtime før de fikk hull på byllen. Raphaël Guerreiro satte inn 1-0 for vertene da han løp seg fri på pasning fra Shinji Kagawa og dunket ballen i mål fra ti meter. Det sto seg også til pause.

Seks minutter etter hvilen kom utligningen. Mickael Poté dukket opp i feltet på pasning fra Carlao og satte inn 1-1 for gjestene. Flere mål ble det ikke.

Nå får lagene noen ukers Champions League-pause. Kamp 5 i gruppespillet går av stabelen 21. november når Apoel møter Real Madrid på hjemmebane, mens Dortmund møter Tottenham samme dag.

HTML EMBED

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag