RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UTLIGNET: Ghayas Zahid (høyre) utlignet for Vålerenga mot Kristiansund.
UTLIGNET: Ghayas Zahid (høyre) utlignet for Vålerenga mot Kristiansund. Foto: Anders Tøsse (NTB scanpix)

Oppgitt Zahid reddet Vålerenga fra kalddusj mot Kristiansund

Sist oppdatert:
Christoffer Aasbak sendte Kristiansund i ledelsen, men Ghayas Zahid slo tilbake for Vålerenga. Etter kampen ga han klar beskjed.

KRISTIANSUND - VÅLERENGA 1-1:

Hjemmelaget kunne juble over ledelse til pause i regntunge Kristiansund, men gjestene fra Oslo våknet i andre omgang. Resultatet ble at de to lagene fikk hvert sitt mål og hvert sitt poeng i mandagens kamp.

LIVE: Vi følger overgangsvinduet

Zahid langer ut mot KBK

Etter kampen var ikke Ghayas Zahid nevneverdig imponert over motstanderne. I intervju med Eurosport etter kampen holdt ikke Vålerenga-juvelen tilbake i sin kritikk av Kristiansund.

- Jeg tror ikke jeg har sett et lag som slår mer langballer enn dette. Det er så mye piss at det er helt sykt, men sånn er det. Det blir bare mer og mer av det i Norge nå. Vi gjør en svak kamp, og vi burde tatt tre poeng. Det er skuffende fra vår side, sier Zahid til Eurosport.

- Vi får ta med oss det positive i det at vi ikke taper kampen, fortsetter Zahid.

Etter å ha kommet med sterk kritikk av Kristiansunds spillestil, ble Zahid spurt om han synes at Kristiansund ødelegger for Vålerenga med sin spillestil.

- Jeg vil ikke si at de bare ødelegger for oss, det ødelegger for dem selv også. Jeg skjønner ikke at folk vil spille for et sånt lag. Jeg skjønner ikke hva de får ut av det. De skal ha for at de jobber hardt, men det gjør alle i Eliteserien, sier Zahid.

OPPGITT: Vålerengas Ghayas Zahid var tydelig oppgitt etter uavgjortkampen mot Kristiansund. Her fra en tidligere anledning.

- Enten kommer de til å ligge i bunnen, eller så kommer de til å rykke ned. Jeg skjønner ikke hva de får ut av å bare dunke baller oppe i luften. Som sagt – det ødelegger norsk fotball, fortsetter Vålerenga-profilen.

Kristiansund-trener Christian Michelsen så ikke ut til å la seg påvirke av kritikken.

- Vi fokuserer på eget lag. Vi har et lag som har mange spisskompetanser. I dag valgte vi å gå for en kontringsvariant. Jeg synes vi lykkes ganske godt med det. Vi kommer til store sjanser gjennom hele kampen, selv om Vålerenga fører kampen. Vi følte at vår mulighet lå i steinhard jobbing og overganger med de kvikke spillerne vi har på topp, sier Michelsen til Eurosport.

Hjemmelaget tok ledelsen

Vålerenga startet kampen best av de to lagene, og både Ghayas Zahid og Bård Finne hadde gode muligheter til å sende oslolaget i ledelsen i løpet av de første ti minuttene av kampen.

Begge forsøkene ble dog stoppet av keeper Sean McDermott i Kristiansund-målet.

Etter 26 minutters spill, var det hjemmelagets tur til å angripe. VIF-keeper Marcus Sandberg fosset ut fra eget mål for å stoppe angrepet. Det lykkes keeperen med, men ble bestraffet med et gult kort og et frispark imot.

Frisparket tok Christoffer Aasbak seg av, og dødballspesialisten sendte like gjerne ballen i mål bak Sandberg.

SCORET: Christoffer Aasbak sendte Kristiansund i ledelsen mot Vålerenga.

Etter målet virket Kristiansund å ha mer selvtillit, og kom flere ganger til målsjanser. Keeper Sandberg virket tilsvarende usikker, spesielt de gangene han valgte å forlate målstreken for å hindre KBK-spillerne.

Slo tilbake

Ti minutter ut i den andre omgangen, var det Vålerengas tur til å juble.

Etter noen rolige og rimelig forsiktige minutter, fikk Ghayas Zahid gleden av å sette inn utligningen for gjestene. Zahid mottok et innlegg fra Robert Lundström, og sendte ballen kontrollert videre inn i målet bak McDermott.

Målet sendte Vålerenga tilbake i oppgjøret, og gjestene fra Oslo forsøkte å ta kontroll over kampen i jakten på seiersmålet.

Samtidig viste Kristiansund at de var giftige med sitt lynhurtige kontringsspill, noe trener Christian Michelsen pekte på i pausen. Like før kampen bikket inn i sine ti siste minutter, satte hjemmelagets Sondre Sørli fart. Sørli fosset fremover på banen, og fikk etter hvert sendt ivei et skudd som snek seg like utenfor Vålerenga-målet.

Selv om begge lag hadde muligheter til å knipe seieren, ble Zahids utligning kampens siste mål. Dermed endte oppgjøret 1-1 med ett poeng til hvert av lagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere