*Nettavisen* Sport.

Zidane blir Real Madrids sportsdirektør

Foto: Getty / All Over Press

Men trenerspørsmålet er fortsatt uavklart.

28.05.13 15:25

Zinedine Zidane blir Real Madrids nye sportsdirektør, sa klubbpresident Florentino Pérez i et intervju med radiokanalen Cadena SER.

Perez har ennå ikke funnet klubbens nye trener etter at José Mourinhos tid i klubben er over, men han er ikke i tvil om hvem som skal være sportssjef. Zidane har vært rådgiver i klubben, men han skal få atskillig større makt.

– Vi vet ikke hvem som blir trener. Inntil neste uke vil vi ikke snakke om det. Det vi vet er at Zidane blir leder for det nye sportsprosjektet, sa Perez.

40-årige Zidane spilte for Real Madrid fra 2001 til 2006. Han kom tilbake for to år siden som rådgiver for Perez, men han kom ikke overens med Mourinho.

Perez ville ikke snakke om de to heteste kandidatene for trenerjobben, Carlo Ancelotti (usikker på om han fortsetter i Paris Saint-Germain) og Jupp Heynckes (slutter i Bayern München).

Spillermakt
Han svarte derimot på et spørsmål om Jürgen Klopp, som førte Borussia Dortmund til mesterligafinale.

– Jeg liker Klopp, han er en god trener. Men spillerne i Dortmund er yngre enn våre, så jeg er ikke sikker på at hans stil ville være like effektiv her, sa Perez.

LES OGSÅ: Portrett av Zinedine Zidane

Spillermakt var et av problemene selv en så merittert trener som Mourinho slet med denne sesongen.

Perez sa at Real Madrid ikke trenger å betale kompensasjon til Mourinho og hans assistenter.

– Vi ble enig om å oppheve kontrakten. Det var best for alle, sa han.

Klubbpresidenten benektet at det var et spilleropprør mot Mourinho.

– De sa bare fine ting til meg om Mourinho, de sa at han er den beste. Jeg tror ikke det var noe opprør, sa han, i strid med alt spanske medier har skrevet og meldt om klubben de siste månedene.

Mer til Ronaldo
Perez sa at Cristiano Ronaldo vil få lønnsøkning.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å sørge for at han er tilfreds. Han er den beste spilleren i verden, uten tvil. Jeg vil også at han skal være den best betalte spilleren i verden, og jeg vil bygge laget rundt ham, sa han.

Perez sa at han prøvde å hente Neymar til klubben, men at han måtte gi opp da det ble klart at brasilianeren ville til Barcelona selv om Perez hevder at han ville tjent mer i Real Madrid. Han sa også at han gjerne skulle kjøpt Lionel Messi også.

– Om han var tilgjengelig, ville jeg selvsagt ønske å kjøpe ham.

Perez' tredje fireårsperiode som president løper ut neste måned, men ingen annen har så langt greid å innfri kriteriene for å stille til valg. Blant annet må man ha vært klubbmedlem i minst 20 år og kunne dekke 15 prosent av klubbens budsjett med egne midler.

Får han ingen motkandidat innen 3. juni, fortsetter 66-åringen automatisk som president i en ny fireårsperiode. (©NTB)

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P.S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Annonsebilag