RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zidane utestengt i tre måender

UTESTENGT: Zinedine Zidane har brutt reglene.
UTESTENGT: Zinedine Zidane har brutt reglene. Foto: Pedro Armestre (Afp / NTB scanpix)
Legenden har brutt reglene.

Fotballprofilen Zinedine Zidane har blitt utestengt fra fotballen i tre måneder, fordi han har ledet Real Madrids B-lag, uten riktig trenerlisens.

Zidanes assistent, Santiago Sanchez, er også utestengt.

Real Madrid hevder på sin side i en pressemelding at Zidane hadde fått tillatelse til å lede laget av det franske fotballforbundet. Den spanske storklubben sier seg totalt uenig i avgjørelsen og vil anke den, skriver BBC.

Zidane, som vant VM i 1998 og EM i 2000 med Frankrike, ble forfremmet til B-lagstrener i sommer, etter at han tidligere hadde vært assistenttrener for A-lagets sjef, Carlo Ancelotti.

- Vi kommer til å forfølge alle juridiske muligheter for å få denne avgjørelsen forkastet, heter det i en pressemelding fra klubben.

Zidane spilte fem sesonger i Real Madrid, etter at han ble hentet til Spania fra Juventus i 2001. Han scoret vinnermålet i Champions League-finalen mot Bayer Leverkusen i 2002 og ble kåret til årets spiller i verden for tredje gang i 2003. Han vant også denne tittelen i 1998 og 2000.

Franskmannen hadde en stilling som rådgiver for Real Madrid-president Florentino Perez, før han tok opp jobben som sportsdirektør og senere trener i klubben.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere