RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zidanes magiske minutt

Zinedane Zidane og Bixente Lizarazu
Zinedane Zidane og Bixente Lizarazu Foto: Jean-Paul Pelissier (REUTERS)
Sist oppdatert:
På overtid snudde Zinedine Zidane kampen mot England med to scoringer på ett minutt. Etterpå takket han keeper Fabien Barthez.

FRANKRIKE-ENGLAND 2-1: - Det så ikke ut til å gå vår vei, men det ble et godt resultat til slutt. Vi hadde ikke spilt bra, og således kom avslutningen som en overraskelse, sa Zidane ifølge BBC.

Kampfakta og spillerbørs

Før scoringene hadde Frankrike dominert banespillet, men klarte i liten grad å skape noen store sjanser.

Se videosammendrag på web-tv:

Nydelige scoringer
Zidane viste seg igjen som mannen for de store anledninger. Alle trodde at England skulle dra seieren i land med sin 1-0-ledelse, men Real-Madrid-stjernen ville det annerledes. Den første scoringen kom på frispark på overtid. Zidane skrudde ballen perfekt inn i David James’ høyre hjørne.

Minuttet etter presterte Steven Gerrard et håpløst tilbakespill. Thierry Henry kom da igjennom og ble felt av den samme James. Igjen var Zidane fremme og plasserte ballen kontant i mål.

Takket Barthez
Zidane mente at Frankrike kan takke keeper Fabien Barthez for at laget til slutt vant kampen. På stillingen 1-0 til England reddet han mesterlig David Beckhams straffespark, etter at Wayne Roonye ble felt av Mikael Silvestre i det 72.minutt.

- Han klarte å holde 0-1, og da klarte vi å beholde troen på at vi kunne vinne.

Også Frankrikes trener Jacques Santini trakk frem Barthez’ redning:

- Vi startet andre omgang på en fin måte, men redningen Fra Fabien oppmuntret oss understreket han.
Angret ikke på straffen
David Beckham, på sin side, var ikke misfornøyd med utførelsen av straffen:

- Jeg kunne ikke slått den noe bedre. Hadde vi gått opp til 2-0, ville det avgjort kampen, mente han.

Beckham var i likhet med Real Madrid-kollega Zidane sentral i dagens kamp. Han var også involvert i Englands scoring. Med silkefot slo han et av sine klassiske frispark fra høyrekanten. Frank Lampard var best i lufta og sørget for at England gikk opp i ledelsen.

Nesten vellykket
Før scoringen hadde ikke England produsert en eneste sjanse. Det var også betegnede for store deler av kampen. Laget lå mye bakpå og satset på kontringer. Den taktikken så altså netsen ut til å fungere. Sven-Göran Eriksson var da heller ikke en slagen mann etter kampslutt:

- Vi spilte veldig bra mot verdens beste fotballag. Nå må vi opp med hodene. La oss håpe vi kan spille mot Frankrike i finalen.

- Vi trodde vi hadde vunnet kampen, og vi burde ha vunnet den, la han til.

Frankrike topper nå gruppe B, mens England er på bunnen etter at Sveits og Kroatia spilte uavgjort 0-0 For England blir det dermed viktig å reise kjerringa i neste kamp som er mot Sveits den 17.juni. Frankrike møter Kroatia samme dag.

.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere