Gå til sidens hovedinnhold

- Özil er en blek skygge av seg selv

Sammenlignes med Manchester United-flopp.

Tirsdag kveld fikk Arsenal regelrett bank borte mot tyske Borussia Dortmund og onsdag velter de engelske tabloidene seg i store, fete overskrifter.

«Gunners er drit dårlige», skriver The Mirror i sin papirutgave.

Daily Mail er ikke spesielt mer positive i sin nettomtale av londonlaget og skriver følgende: «Arsenal ble utklasset og revet i fillebiter av Dortmund. Arsène Wengers lag har ingenting blant de beste i Europa å gjøre».

Følg kveldens Champions League-kamper i Nettavisens livesenter fra 20.45.

Det var alltid bevegelige Ciro Immobile og lynkjappe Pierre-Emerick Aubameyang som sørget for at Arsenal har fått en svak start i Europa.

Premier League-klubben har heldigvis overkommelig motstand i Anderlecht og Galatasaray, som begge står med ett poeng hver etter tirsdagens runde.

- En ny Veron
Mens Arsenals laginnsats slaktes flere steder, fokuserer Daily Mail også en del på playmaker Mesüt Özil. Tyskeren stemples som en flopp av avisen.

Det er journalist Matt Barlow, mannen som for øvrig nylig var i Norge for å intervjue Martin Ødegaard, som går beinhardt ut mot Arsenals stjerne.

Barlow trekker sammenligninger mellom Özil og Manchester United-floppen Juan Sebastian Veron. Journalisten skriver videre at Özil aldri kommer til å tilpasse seg engelsk fotball og at han vil lide samme skjebne som Veron.

Veron ble hentet til Manchester United for store penger i 2001, men fant seg aldri til rette på Old Trafford. Han ble senere solgt til Chelsea, men heller ikke i londonklubben ble argentineren noen stor suksess og han ble leid ut til Inter.

- Forrige sesong falt Özil fort bort etter en god start. Arsène Wenger har hevdet at dette er sesongen hvor Özil skal blomstre i Arsenal og spådd at han kommer til å bli årets spiller. Men det er ikke noe som tyder på en slik forandring. Han er i ferd med å vandre samme vei som Veron. En meget talentfull spiller, helt klart, men han passer kanskje ikke inn i den måten engelske lag ønsker å spille, skriver Barlow om mannen som ble byttet ut etter en drøy time.

- En skygge
Viasats Champions League-kommentator Roar Stokke er enig i at Özil ikke har fått fram sitt beste i Arsenal-trøyen, men vet ikke helt hvorfor.

- Det er tusenkronerspørsmålet. Den som vet svaret på det, blir vel den neste manageren i Arsenal. Han åpnet bra, men siden har formpilen bare pekt nedover. Han er en blek skygge av den spilleren vi har sett imponere for Tysklands landslag og som var så god sammen med Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Kanskje er det for store forventninger til ham? sier han til Nettavisen.

- Det er mulig Özil kler bedre å spille annenfiolin? I Arsenal er han lagets store stjerne, med tanke på prislappen, og den rollen har han ikke taklet.

Stokke er heller ikke overrasket over at Arsenal sliter litt.

- Nei, før sesongen ble jeg spurt av en annen avis hvilket lag jeg tenkte kom til å slite litt og da sa jeg Arsenal. Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bruker penger på en topp midtstopper og en defensiv midtbanespiller. Det blir litt for lite fysikk med Arsenal. De mangler en Patrick Vieira-type eller en Alex Song-type på midten. I perioder blir det alt for naivt, mener Stokke.

Hyller Klopp
Viasat-profilen er også opptatt av å hylle et strålende Borussia Dortmund.

- For meg er Jürgen Klopp blant de tre beste managerene i verden, så dette er ikke overraskende. Klopp har en skadeliste som er lang som et vondt år og har solgt en av verdens beste spisser, Robert Lewandowski, til en rival, men Dortmund har en så innarbeidet spillestil at de likevel lykkes, sier Stokke.

- Det går fort og Dortmund kan spille ut de fleste, legger han til.

Heller ikke i Premier League har Arsenal fått noen optimal start og klubben står med kun én seier på de fire første kampene. Til tross for at det har lugget litt, tror Stokke det likevel blir en del bra Arsenal-spill å glede seg til og er spent på en av klubbens nykommere.

- Jeg har litt tro på Danny Welbeck. Arsenal må også holde profilene skadefri og få folk som Özil, Aaron Ramsey og Santi Cazorla mer samspilt. Med Welbeck som lekekamerat kan også Özil bli bedre, mener kommentatoren.

- Det har nok en del med Özil selv å gjøre, også. Det kan være psykisk. For det er ingen tvil om at Özil er en glitrende spiller, men han er best med ballen i beina. Han er ingen toveisspiller, men en leken five-a-side-spiller. Han er best på gode lag, som spiller angrepsfotball, mener kommentatorprofilen.

Neste utfordring for Arsenal er bort mot et formsterkt Aston Villa.

Se høydepunkter fra kampen her:

HTML EMBED

Disse kampene spilles i Champions League onsdag:
Gruppe E: Bayern München - Manchester City, Rima - CSKA Moskva
Gruppe F: Barcelona - APOEL, Ajax - PSG
Gruppe G: Chelsea - Schalke, Maribor - Sporting
Gruppe: H: Athletic Bilbao - Sjakhtar, Porto - BATE

Kampene følger du i Nettavisens livesenter fra 20.45.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken