Zlatan begravde stridsøksen

Foto: Ap/Scanpix

- Barcelona er et fantastisk lag, skryter svensken.

24.11.11 13:59

MILAN - BARCELONA 2-3

Zlatan Ibrahimovic og AC Milan kom til kort i møtet med stjernegalleriet til FC Barcelona og tapte 3-2, men svensken deppet ikke av den grunn.

Milans stjernespiss sørget for utligningen til 1-1 og viste seg fra en god side mot sine tidligere klubb.

- Det føltes bra å score her i dag, men vi taper likevel kampen. Det er tross alt det som teller, sa Ibrahimovic til Viasat etter kampslutt.

Supersvensken syntes ikke det var noe spesielt å møte gamle kjente, men tok seg tid til å hylle Pep Guardiolas mannskap.

- Jeg var fokusert på kampen og hva jeg skal gjøre. Det har vært mye snakk, men Barcelona er et fantastisk lag og spiller utrolig fin fotball, skrøt svensken.

Selvmål åpnet ballet
Forventningene var enorme før gigantmøtet mellom AC Milan og Barcelona på San Siro i Milano.

Og for en kamp det ble.

Fotballfansen verden over var spesielt nysgjerrige på hvordan den superstjernen Zlatan Ibrahimovic ville gjøre det mot sine gamle lagkamerater.

Svensken skulle komme i fokus, men det var en annen Milan-spiller som tegnet seg på scoringslisten først.

Lionel Messi fant Seydou Keita ute på venstresiden. Midtbanespilleren slo ballen inn i feltet hvor Mark van Bommel var uheldig og satte ballen i eget mål til en tidlig ledelse for gjestene.

Zlatan hadde ingen planer om å la sine gamle lagkamerater stikke av med tre poeng og serverte ballen på sølvfat til Robinho, som på mirakuløst vis skjøt over fra få meter.

Zlatan slo tilbake
Da fant Ibrahimovic ut at det var best å gjøre det selv. Etter en flott stikker fra Clarence Seedorf banket svensken inn utligningen med venstrebeinet etter 20 minutter.

Det var ikke akkurat mangel på høydepunkter i den første omgangen, og Lionel Messi fikk en enorm mulighet til å sende Barcelona tilbake i ledelsen. Dessverre for argentineren gikk ballen i tverrliggeren og over.

Den lille magikeren skulle imidlertid få sin mulighet til å gi Barcelona ledelsen da Xavi skaffet bortelaget straffespark.

Messi fintet Abbiati og la ballen i motsatt hjørne, men dommeren belønnet argentineren med gult kort og straffesparket måtte tas på nytt.

Måtte ta to straffer
På andre forsøk var det ingen tvil. Barcelona-stjernen hamret ballen i hjørnet, utakbart for Christian Abbiati.

Thiago Silva ble den store Milan-helten da han sikret ett poeng på Camp Nou i lagenes første møte. Rett før pause var han nær ved å gjenta bedriften da han steg til værs og headet ballen rett utenfor.

Foto: Afp/scanpix

Milan hadde kanskje fortjent en utligning før pause, men måtte nøye seg med å gå til pause på stillingen 2-1 til Barcelona.

Utligningen skulle likevel komme noen minutter ut i andre omgang. Tidligere Tottenham-spiller Kevin Prince Boateng fintet seg vakkert gjennom og banket inn 2-2 i nærmeste hjørne.

Da Milan så ut til å ta over kampen slo Barcelona til enda en gang. Lionel Messi fant en åpning i Milan-forsvaret som ikke mange andre hadde sett. Xavi mottok ballen og sendte Barcelona opp i ledelsen for tredje gang i kampen.

Barcelona tok gruppeseieren
Tempoet i kampen falt noe etter Barcelonas ledermål, og Milan klarte aldri å spille seg fram til flere store sjanser.

Dermed kunne Pep Guardiola og hans menn reise fra Milano som vinnere av Gruppe H og med hodet høyt hevet.

BATE Borisov og Viktoria Plzen tyvstartet onsdagens Champions League-runde i Hviterussland.

Rosenborgs overmenn fra Tsjekkia stakk av med tre poeng etter 1-0 og scoring av Marek Bakos.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.