*Nettavisen* Sport.

Zlatan berget uavgjort i toppkampen

REDDET POENG: PSG slet mot Lyon, men Zlatan reddet poeng for hovedstadslaget med sin coring 20 minutter før slutt. Foto: Philippe Desmazes (Afp / NTB scanpix)

PSG og Lyon delte poengene.

Zlatan Ibrahimovic så lenge ut til å skulle tape duellen mot Lyon-keeper Anthony Lopes, men med to sjanser fra straffemerket berget han 1-1 for Paris Saint-Germain.

Serieleder Lyon hadde sjansen til å skaffe seg en luke på tabelltopp og så ut til å gripe den da Clinton Njie satte inn 1-0 i første omgang.

Tre poeng ville bety fire poengs luke til Marseille og fem til de to siste års mesterlag fra hovedstaden.

Paris Saint-Germain ville ikke la det skje og presset voldsomt for utligning, anført av sin supersvenske. I det lengste så han ut til å skulle stoppes av hjemmelagets portugisiske målvakt.

I det 50. minutt nikket Ibrahimovic hardt og høyt, men Lopes svarte med en kjemperedning.

Noen minutter senere brukte svensken hodet igjen. Denne gang nikket han i bakken, og igjen stoppet Lopes ballen før den krysset mållinjen.

I det 69. minutt fikk Ibrahimovic en kjempesjanse til å utligne da Marco Verratti ble felt, men hans løse straffespark ble reddet av Lopes.

Imidlertid hadde en Lyon-spiller løpt inn i feltet før svensken skjøt, og straffesparket måtte tas om igjen. Da sendte Ibrahimovic ballen i krysset.

Dermed er det fortsatt tett og jevnt i teten. Lyon topper tabellen to poeng foran Marseille og Paris Saint-Germain.

Marseille spilte lørdag 1-1 borte mot Rennes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag