*Nettavisen* Sport.

Zlatan forteller hvordan nei ble til ja

KAPTEIN ZABELTANN: Sveriges største stjerne, Zlatan Ibrahimovic, måtte overtales til å komme tilbake til landslaget. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Slik lyktes Erik Hamrén.

Sveriges landslagssjef Erik Hamrén kaller avgjørelsen om å gjøre Zlatan Ibrahimovic til kaptein hans beste beslutning noensinne.

I TV-dokumentaren «Fra Rosengård med mer enn ett mål» forteller Ibrahimovic om hvordan Hamrén overbeviste ham til å fortsette i gult og blått.

- Vi snakket i tre-fire timer. Vi snakket om alt. Om fotball, om hans karriere og vi begynte å skape en relasjon, sier den svenske superstjernen i dokumentaren.

-Jeg sa hva jeg ville og han sa han ville. Da han fortalte at han ville ha meg tilbake som et forbilde for de yngre spillerne, en som tar ansvar og er kaptein, var det akkurat slik jeg ville det skulle være. Etter samtalen var vi i samme gate.

Hamrén husker godt praten Ibrahimovic sikter til.

- Jeg gjorde ham til kaptein, og den beslutningen fikk jeg en del kritikk for. Men jeg må si at det er den beste beslutningen jeg har tatt i løpet av mine 30 år som fotballtrener. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.