*Nettavisen* Sport.

Zlatan og Sverige kommer til Ullevaal

Zlatan Ibrahimovic og resten av det svenske fotballandslaget gjester Ullevaal stadion 8. juni neste år. Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Norge skal måle krefter med Sverige i juni i 2015.

22.04.14 10:39

Dermed får Norge en mulighet til å revansjere 2-4-tapet fra i fjor, da Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic viste seg fra sin beste side.

Samtidig får Per-Mathias Høgmos menn en god motstander i en viktig test før Norge går inn i de siste og avgjørende kampene i EM-kvalifiseringen.

– Naboduell mot Sverige er en klassiker. Svenskene er ranket på nivå to, og dette blir en attraktiv kamp både sportslig og publikumsmessig. Det er også veldig gunstig for oss å spille kampen mot Sverige som en god test og oppkjøring inn mot VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan, sier landslagssjef Høgmo til fotball.no.

Også Sveriges landslagssjef Erik Hamrén gleder seg til kampen som spilles på Ullevaal 8. juni 2015.

– Denne kampen ser jeg fram til. Vi hadde en bra match mot Norge på Friends Arena i sommer og en returkamp såpass tett innpå blir spennende. Spesielt siden Norge har en ny landslagstrener. Etter mine år i Norge har jeg en spesielt god følelse for landet, og det skal bli trivelig å komme tilbake. Dessuten skal det bli morsomt å måle krefter mot Høgmo, sier Hamrén.

Sist gang Sverige gjestet den norske landslagsarenaen var i 2002. Den gang endte nabooppgjøret 0-0. Lagene møttes også i Stockholm i 2005. Da vant Norge 3-2 etter scoringer av John Arne Riise, Thorstein Helstad og Steffen Iversen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag