RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PLAY OFF: Zlatan Ibrahimovic og Sverigegikk ikke direkte til EM.
PLAY OFF: Zlatan Ibrahimovic og Sverigegikk ikke direkte til EM. Foto: Stephen Pond (Getty Images)

Zlatan og Sverige må ut i play off

Sist oppdatert:
Ble bare nummer tre i kvalifiseringsgruppa.

SVERIGE - MOLDOVA 2-0:

Sverige måtte vinne sin EM-kvalifiseringskamp mandag kveld for å ha et håp om å gå direkte til EM i Frankrike i 2016. Samtidig måtte de blågule håpe at Russland feilet i sitt hjemmemøte med Montenegro.

Kun to poeng skilte de to lagene før siste runde i gruppe G og med russisk tap og svensk seier, ville Sverige kapre andreplassen i gruppen.

Østerrike hadde allerede vunnet gruppen suverent.

I møtet med Moldova gikk det Sveriges vei på banen, men da også Russland hadde god kontroll i sin kamp, var det liten trøst.

Dermed må Erik Hamréns menn ut i omspill for å sikre EM-plassen. Der kan Norge fort bli en mulig motstander for de svenske stjernene.

MAX-ekspert Bengt Eriksson er ikke enig at det han kaller et «rufsete» svensk lag er en drømmemotstander, men kun på grunn av én mann.

- Ikke helt en drømmemotstander. Men kun på grunn av han vi ser på skjermen her (Zlatan Ibrahimovic, red. anmerk.). Han er ordentlig guffen å møte for enhver motstander, mener TV-eksperten.

Zlatan Ibrahimovic og Erkan Zengin scoret målene for Sverige i 2-0-seieren, men Russland vant med samme sifre i sin kamp.

Der nettet Oleg Kusjmin og Aleksander Kokorin. Russland endte dermed opp med 20 poeng i gruppen, mot Sveriges 18 poeng fra ti kamper.

Østerrike vant sin siste kamp mot Liechtenstein med 3-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere