RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zlatan om megalønn: - Kvalitet koster

Foto: Ap
Sist oppdatert:
Svensken forstår ikke kritikken.

Svenske Zlatan Ibrahimovic har hatt en fantastisk åpning på PSG-karrieren, og har notert seg for fem mål på de fire første ligakampene.

Det skulle bare mangle, vil noen si, med tanke på den utenomjordiske lønnen han håver inn.

Høy skatt
Den svenske superstjernen har nemlig en kontrakt som sikrer ham omkring 105 millioner kroner i året mens han spiller for PSG. Likevel blir ikke sluttsummen like god.

Mandag ble det nemlig kjent at Zlatan må skatte 75 prosent, som følge av nye franske skatteregler, melder franske Le Parisien, ifølge Aftonbladet. Avisen mener derfor at Zlatan tjener drøyt 67 millioner kroner i året etter skatt.

Italienske Gazzetta har imidlertid hevdet at Zlatan får skatten sin «dekket» av PSG, slik at han ikke påvirkes av de nye skattereglene.

Lønnen hans er blitt heftig diskutert, men ikke før nå har Zlatan valgt å kommentere den.

- Kvalitet er ikke gratis, og jeg forstår ikke kritikken. Jo mer penger jeg tjener, jo mer får Frankrike i skatt, sier Zlatan Ibrahimovic ifølge sporten.dk.

Også klubben forsvarer den elleville pengebruken som sikret dem Zlatans tjenester.

- Man kan ikke sette en pris på lidenskap. Det kom 6000 personer til Champs Elysées for hans skyld, sa PSG-direktør Leonardo i sommer, etter at presentasjonen av svensken hadde skapt kaos i Paris.

Tror ikke på PSG
Nå forbereder Zlatan og PSG seg til Champions League-åpningen mot Dynamo Kiev tirsdag kveld. Men han tror ikke den franske hovedstadsklubben kan konkurrere om mesterligatroféet denne sesongen.

- Vi er ennå ikke på samme nivå som Barcelona, Juventus eller Inter. Vi er jo ikke vant til å vinne titler, og mangler erfaring på øverste nivå. Manchester City røk ut av gruppespillet i Champions League i fjor, men det gjorde dem ikke plutselig til et dårlig lag. De var bare ikke vant til å spille i Champions League, sier Zlatan.

Han har likevel et lite håp om at PSG kan overraske.

- Vi kommer til å skaffe oss mye erfaring. Vi har kvaliteten, vi har potensialet, nå skal vi se hvor langt det går, sier han til Expressen.

PSG mot Dynamo Kiev kan du følge i vårt livesenter NaLive fra klokken 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere