*Nettavisen* Sport.

Zlatan scoret mot sine egne, men fikk stående applaus i Malmö

PSG knuste svenskene i Zlatans retur til Malmö.

26.11.15 09:20

MALMÖ - PSG 0-5:

Han var mannen alle snakket om på forhånd, og mannen som nok mange fortsatt snakker om etter oppgjøret mellom Malmö og Paris Saint-Germain.

For det var kanskje ingen overraskelse at Zlatan Ibrahimovic kom seg på scoringslisten på Swedbank Stadion onsdag kveld mot sin tidligere klubb.

Åge Hareides menn klarte ikke å stoppe PSG-stjernene i Champions League-oppgjøret, og ble etter hvert overkjørt i kampen de til slutt tapte 0-5.

Adrien Rabiot, Angel di Maria, Lucas Moura og ikke minst Ibrahimovic kunne alle glede seg over scoringer.

Til tross for at han scoret mot klubben hvor han startet sin karriere, så svarte Malmö-fansen med å gi PSG-spissen stående applaus da han ble byttet ut fem minutter før slutt.

- Gåsehud

Hovedpersonen la ikke skjul på at han satt pris på gesten fra hjemmefansen.

- Jeg fikk gåsehud, det føltes som om jeg var hjemme, sier Zlatan til Viasat etter kampen.

Den svenske landslagsspissen forteller at det var stort å få spille mot sin tidligere klubb.

- Jeg har vært med på mye og nå dette. Jeg vet ikke hva mer det er å gjøre. Forhåpentligvis finnes det noe mer å oppleve. Dette er et stort øyeblikk for meg og min familie, sier Ibrahimovic.

(Se hele intervjuet med Zlatan nederst i artikkelen)

Malmö-trener Åge Hareide synes nok ikke opplevelsen mot PSG var like stor som Zlatan.

- Vi gjør for mange feil. Vi gjør feil foran begge mål, og så er de kliniske. De setter sjansene og vi gjør det ikke. Da blir det store siffer, sier Hareide til Viasat etter kampen.

Verst tenkelig start

Tilskuerne med de lyseblå draktene gikk nok håpefulle til onsdagens kamp, men det håpet ble raskt revet i filler kun tre minutter ut i onsdagen kamp.

Lenger tid trengte ikke Adrien Rabiot for å sende gjestene fra Paris opp i ledelsen. Målet kom etter at Rabiot kombinerte fint med Ibrahimovic som sendte ballen videre til Gregor van der Wiel på kanten. Sistnevnte la så ballen inn i boksen hvor Rabiot kontrollert satte inn 1-0 til PSG.

Få minutter senere var hjemmelaget nær utligning da Jo Inge Berget vartet opp med en svak avslutning. For selv om avslutningen var svak, traff han hodet til lagkamerat Rosenberg som var nær med å heade ballen i mål, men dessverre for hjemmefansen gikk den like til side for mål.

Men det var ingen tvil om at PSG var det beste laget, og etter 14 minutter skulle vondt bli til verre for Malmö. Nok engang kombinerte det franske laget flott, før Blaise Matuidi la inn til Angel di Maria. Argentineren gjorde alt rett da han avsluttet fra cirka 14 meter, og kunne dermed juble for 2-0.

Jo Inge Berget hadde en gyllen mulighet til å redusere for hjemmelaget etter 22 minutter.

Et veggspill med Markus Rosenberg og en vakker skuddfinte var aperitiffen, men hovedretten ble aldri servert. PSG-målvakt Kevin Trapp sto i veien.

– Det var veldig bra spill, og så gjør jeg egentlig alt rett når jeg drar av bakerste mann, men det ble en litt for dårlig avslutning, erkjente Berget overfor NTB.

2-0 var stillingen ved pause.

Zlatan scoret

Zlatan Ibrahimovic var delaktig i mye av det PSG skapte, men klarte ikke å finne veien til mål før pause. Det gjorde han riktignok noe med etter hvilen, for fem minutter ut i den andreomgangen tok svensken med seg ballen fra venstrekanten og avsluttet fra noe skrå vinkel. Keeperen burde ha avverget skuddet, men ballen gikk inn i lengste hjørnet, og dermed ledet PSG 3-0.

Ibrahimovic hadde på forhånd uttalt at han drømte om å score hat trick mot Malmö, men da han satte inn 3-0-målet ble det en svært begrenset feiring fra svensken.

Det så tungt ut for Malmö på stillingen 3-0, men noen øynet kanskje et lite håp da dommeren pekte på straffemerket etter 60 minutter. Men fra ellevemeteren satt Markus Rosenberg ballen i stolpen.

Langt mer effektive var gjestene fra den franske hovedstaden, for syv minutter senere økte de ledelsen nok engang, og igjen var det Di Maria som satte ballen i mål.

Og det stoppet ikke der. Ti minutter før slutt fikk PSG en god mulighet på et frispark fra cirka 20 meter. De fleste ventet på at Ibrahimovic skulle avslutte, men i stedet var det Lucas Moura som tok sjansen, og det gjorde det lurt i. Ballen stoppet nemlig ikke før den lå i nettet bak Malmö-keeper Johan Wiland.

Flere mål ble det ikke, og dermed vant PSG hele 5-0 mot Åge Hareides Malmö.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.