RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Reuters

Zlatan-show i svensk seier

Sist oppdatert:
Milan-stjernen viste at EM-formen er intakt.

En oppvisning av Zlatan Ibrahimovic ga Sverige to mål det første kvarteret, men laget måtte slite for å hale i land 3-2-seier over Island onsdag.

Norges første motstander i den kommende VM-kvalifiseringen trenes nå av Sveriges tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck og viste at laget kan skape problemer for hvem som helst.

Slik så det ikke ut etter 14 minutter. Da sto det 2-0 i Göteborg, etter at Milan-stjernen Ibrahimovic hadde scoret på volley allerede etter 1.43 minutt og fintet høyreback Hallgrimur Jonasson svimmel før han serverte Ola Toivonen innlegget til 2-0-målet.

Så falt tempoet, og stopperduoen Olof Mellberg og Jonas Olsson var ikke på høyden da Ajax-spilleren Kolbeinn Sigthorsson reduserte.

Lagerbäcks lag skapte en del problemer for Sverige, men begge lag slet med å skape noe da kampen ble byttet i stykker i annen omgang. Christian Wilhelmsson økte til 3-1 etter forarbeid av Pontus Wernbloom, og innbytter Emir Bajrami traff tverrliggeren, men Island gikk av banen med knepent tap etter Hallgrimur Jonassons redusering på overtid.

Andreas Isaksson spilte hele kampen for Sverige og viste at den vonde skulderen ikke bør bli noe problem i EM. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere