*Nettavisen* Sport.

Zlatan skaper frykt i Chelsea

TOPPKAMP: Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic møter Chelsea i Champions League tirsdag kveld. Foto: Kenzo Tribouillard (Afp)

Et skadeskutt PSG-lag møter Chelsea i Mesterligaen.

16.02.15 15:29

Zlatan Ibrahimovic er mannen Chelsea-spillerne må se opp for i tirsdagens mesterligamøte mot PSG på Parc des Princes.

Det til tross for at Laurent Blanc sliter med et skadeskutt mannskap. I helgen rotet de bort en 2-0-ledelse mot Caen. PSG måtte avslutte kampen med ni spillere på banen og slapp inn to mål mot slutten kampen.

Backen Marquinhos og spissen Lucas føyde seg til på en ellers lang skadeliste. Yohan Cabaye og Serge Aurier måtte også ut med muskelskader etter helgens katastrofale hjemmekamp.

Press

Disse problemene setter PSG-trener Laurent Blanc under ytterligere press fra sine eiere fra Qatar hvis han ikke klarer å ta laget videre i mesterligaen. Han hadde også skadeproblemer da laget møtte Barcelona i gruppespillet i september, men den gangen klarte laget seg uten Zlatan og Ezequiel Lavezzi og vant 3-1.

- Vi har vært i samme vanskelige situasjon tidligere, og den klarte vi å løse da vi slo Barcelona i gruppespillet, sa Blanc.

Men det er nettopp Zlatan som Chelsea-spillerne frykter mest.

For PSGs brasilianske forsvarer David Luiz var nettopp Zlatan mye av årsaken til at han valgte å forlate Chelsea til fordel for PSG.

- Selvsagt kjenner Mourinho ham godt fra tiden i Inter og vil ha en god plan på hvordan de skal stoppe ham, men når Zlatan er i form er det ingen som greier det, sa den tidligere Chelsea-stopperen Luiz.

LES OGSÅ:Her er forklaringen på Zlatans tatovering

I fjorårets kvartfinaleoppgjør mot nettopp PSG avanserte Chelsea til semifinale takket være bortemålsregelen.

Udyret

- Zlatan er et udyr. Han er blant de beste spissene gjennom tidene, sa Chelsea-spissen Diego Costa, også selv kjent for å være flittig i målprotokollen.

Chelsea hadde spillefri i denne FA-cup-helgen, og José Mourinho har dermed fått forberedt seg til tirsdagens mesterligamøte mot Paris Saint-Germain i ro og mak.

- Denne pausen kom beleilig for oss. I alt i alt har de spilt bare én kamp mer enn oss i det siste. Det behøver ikke bety noe, men jeg er takknemlig for denne ekstra hvilen spillerne har fått, sa Mourinho.

PSG-kapteinen Thiago Silva syntes at PSGs kampprogram med tre kamper i uken har vært i tøffeste laget og mye av årsaken til skadeproblemene i laget. Han mener at Det franske fotballforbundet burde ha lagt det bedre til rette for lagene som fortsatt er med i mesterligaen.

Det er ikke bare PSG som er videre av de franske klubben, men også Monaco. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag