*Nettavisen* Sport.

Zlatan vant gullballen

JUBEL: Zlatan Ibrahimovic vant sin tiende gullball. Foto: Franck Fife (Afp / NTB scanpix)

Det har blitt en vane for Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic fikk gullballen for tiende gang i Globen i Stockholm mandag. Det var med andre ord «business as usual» i svensk fotball.

Yndlingen og stjernespilleren har gjort til en vane å overbevise juryen. Nå lurer ekspertene på om han kommer til å satse på enda flere slike trofeer, eller om den tiende blir den siste.

Han fikk forresten prisen av den tidligere storspilleren Luis Figo på gallaen i Stockholm. Deretter var det jubel og takketale, alt som normalt når den siste og gjeveste prisen blir delt ut på svensk fotballs store jubelkveld.

– Det ble som jeg lovte i fjor, at jeg skulle komme tilbake og vinne gullballen for tiende gang. Nå vet jeg rett og slett ikke om jeg kan komme med samme lovnad for neste år, sa Zlatan til det feststemte publikummet.

– Historier er blitt skrevet om igjen og om igjen. Jeg håper virkelig at det blir noen andre som får oppleve det jeg har vært gjennom, for gleden har vært stor. Nå ønsker jeg å takke alle de som har fulgt meg og gitt meg støtte fra dag en, sa svensken, som til daglig spiller i Paris St. Germain.

Diamantballen som deles ut til beste kvinne i svensk fotball, gikk til Hedvig Lindahl. Hun er keeper på det svenske kvinnelandslaget. Totalt har hun spilt 115 landskamper for Sverige. Det er rekord, for ingen annen keeper har noensinne kommet opp i et slikt antall kamper for blågult. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.