Fredag formiddag kom Norges Fotballforbund med en pressemelding om at en av herrelandslagets spillere var smittet. Vedkommende ble satt rett i karantene på spillerhotellet på Storo.

Få timer senere bekreftet NFF at det gjaldt Elabdellaoui. Hovedpersonen selv skrev fredag kveld på Twitter at han har lette symptomer, men ellers føler seg bra.

«Takk for omtanken og alle meldingene», la han til.

Trening ble avlyst

NFF har opplyst at Galatasaray-backen først kjente symptomer natt til fredag. Tyrkia-proffen har hatt hodepine, lett hoste og følt seg slapp. Han er isolert fra resten av laget.

Som en direkte følge av smitten i troppen, ble fredagens trening avlyst.

Norge skal etter planen spille nasjonsligakamp mot Romania i Bucuresti søndag.

Det norske landslaget skulle etter planen ha spilt treningskamp mot Israel sist onsdag. Nye vurderinger fra Helsedirektoratet gjorde at NFF valgte å avlyse kampen samme dag.

Fikk klar anbefaling

I forkant av den kampen testet en israelsk spiller også positivt på koronaviruset og ble satt i karantene sammen med to lagkamerater som ble definert som nærkontakter.

Helsedirektør Bjørn Guldvog var klar da han anbefalte at kampen ikke kunne spilles.

– Helsedirektoratet mener det er en risiko for smitte blant spillere og støtteapparat dersom dagens landskamp mellom Norge og Israel blir gjennomført. Jeg vil derfor fraråde at kampen spilles, sa Guldvog.

NFF arrangerer en pressekonferanse senere fredag.

(©NTB)